Ujedinjena demokratska Srbija
UDS
Ujedinjena demokratska Srbija

UDS

Ujedinjena demokratska Srbija , Foto: UDS

Državna zemlja mora prestati da se izdaje podobnima i na njoj, gde god može treba posaditi mladice. Pokrajinski fond za šume upravo je i osnovan kako bi ovakve projekte sprovodio u delo, a ne da bi bio servis za pustošenje, već uveliko devastiranih šuma Vojvodine.

Ukupna površina šuma i šumskog zemljišta u Vojvodini iznosi 175.136,05 hektara tj nešto više od 6% ukupne teritorije. Raspored šuma je izrazito nepovoljan jer se na šest skoncentrisanih površina - Fruška gora, Posavlje, Deliblatska peščara, Vršačka planina, Subotička peščara, uži pojas uz Tisu i Dunav, nalazi preko 90 odsto svih šuma Vojvodine, a preostalih 10 odsto je razbacano na prostoru površine od oko 2 miliona hektara.

Ukoliko se na vreme ne podignu zasadi, odnosno ne poveća šumovitost. Pokrajine sa sadašnjih 6 na 14 procenata, Vojvodini preti da postane prava pustinja! Pokrajinski fond za šume je na poslednjoj sednici Skupštine APV, u okviru rebalansa budžeta, opredelio 0, slovima - nula dinara za nove sadnice. To se ne sme dozvoliti.

Ujedinjena demokratska Srbija zna zašto su šume važne i želimo da sprečimo da Vojvodina postane pustinja. Nove šume - to nam treba! Ujedinjena demokratska Srbija je politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma.

Tagovi