Vojislav Šešelj i Bratislav Živković
Marko Metlaš/Facebook
Vojislav Šešelj i Bratislav Živković

Marko Metlaš/Facebook

Vojislav Šešelj i Bratislav Živković, Foto: Marko Metlaš/Facebook

Bratislav Živković, vođa Četničkog pokreta, pravo iz zatvora, u kojem je bio do pre sedam dana zbog ratovanja u Ukrajini, ušao je u rijaliti „Parovi“!

PROČITAJTE JOŠ:

Maltene neprepoznatljiv, budući da više nema ni dugu kosu, ni dugu bradu, što je bio njegov zaštitni znak, Živković se odomaćio u vili, a upravo tamo će već večeras imati priliku da sretne „kolegu četnika“, kojeg ne priznaje!

Živković u Parovima

printskrin

Živković u Parovima, Foto: printskrin

Naime, večeras će se u emisiji uživo sresti on i šef radikala Vojislav Šešelj, koga Živković godinama kleveta i optužuje da je lažni vojvoda, da mu je ta titula davno oduzeta jer je ne ne može nositi neko ko nije vodio jedinice i učestvovao u ratu kao četnik.

- Ja sam četnički komandant, pomagao sam ruskom narodu na Krimu, a Šešelj je samo političar i ništa više - izjavljivao je Živković više puta.

Milika Čeko Dačević, koji je, kako sam kaže, po zanimanju četnik i koji je maksimalno podržao svog prijatelja Živkovića, navodi da nema dilemu da će susret Živkovića i Šešelja biti spektakularan!

Čeko Dačević

printskrin

Čeko Dačević , Foto: printskrin

 - Generalno, o Živkoviću imam zaista pozitivno mišljenje. Nije ušao u „Parove“ kao profiter, nego da medijski napravi ime. Mnogo ga poštujem i želim mu tamo sve najlepše, da se dobro snađe i navijam za njega. Već se pokazao kao pravi džentlmen jer je damama poklonio ruže. Sada izgleda drugačije bez kose i brade, ali ljudi u srednjim godinama su kao u pubertetu. I ja bih ušao u „Parove“, ali najviše zato da bi se tamo sreo sa Šešeljem! Njegov susret sa Živkovićem biće posebno zanimljiv, Šešelj nije vojvoda, nije četnik, lažno se predstavlja. Njemu je to zvanje vojvoda Đujić oduzeo i ja imam te papire kod sebe - kaže Dačević.

Vojislav Šešelj, lider SRS-a, sa druge strane za „Alo!“ priznaje da se  „užasno plaši večerašnjeg susreta sa Živkovićem“.

Vojislav Šešelj

printskrin

Vojislav Šešelj, Foto: printskrin

 - Ja ne znam ko je taj Bratislav Živković, stvarno nikad nisam čuo - kazao nam je na početku Šešelj.

Na naše insistiranje da bi možda mogao da se priseti ko je čovek koji ga godinama proziva, šef radikala je ponovio da „stvarno ne zna“.

Upitan kako će se snaći kada se nađe oči u oči sa Živkovićem, koji će ga najverovatnije ponovo optužiti da je lažni vojvoda, Šešelj ironično odgovara:

- Ne znam da li ću moći da se odbranim, videću. Star sam i onemoćao, pitanje je šta će tu biti. Uplašio sam se, mnogo strepim od tog susreta, ali šta ću, moram otići u „Parove“, obećao sam - kazao nam je on.

Komentarišući izjave Čeka Dačevića, Šešelj kaže da bi njihov susret mogao biti vrlo interesantan.

- To bi bilo zabavno. Čeko Dačević je bivši četnik, njega sam razgulio - završava Šešelj.

Marić: Saznaće se istina!

Milomir Marić, urednik Televizije „Hepi“, za „Alo!“ kaže da nas večeras očekuje istorijski susret.

- Ne bih tu ja mnogo da se mešam, ali eto, konačno će se utvrditi istina ko je pravi, a ko lažni četnik, siguran sam da će biti zanimljivo - kazao je Marić za naš list.

 

Na spisku opasnih ljudi

Krajem avgusta, pripadnici MUP-a su po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu uhapsili Bratislava Živkovića, vođu Četničkog pokreta, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo organizovanja učestvovanja u ratu ili oružanom sukobu u stranoj državi. Živković je obuhvaćen istragom Generalnog tužilaštva Ukrajine o učešću šestorice državljana Srbije u sukobima u istočnoj Ukrajini na strani proruskih separatista, u oblastima Donjeck i Luganjsk. U pritvoru je bio do pre nedelju dana, a pravo odatle otišao je u rijaliti program. Inače, Živković je jednom otkrio da godinama doživljava neprijatnosti u državama širom Evrope:

- Godine 2015, posle ubistva novinara u Parizu, Interpol je tražio od svih zemalja Evrope informacije o potencijalno opasnim ljudima. BIA me je stavila na taj spisak i od tog dana imam probleme na svim granicama u Evropi - kaže on.