Ministar Nebojša Stefanović
MUP
Ministar Nebojša Stefanović

MUP

Ministar Nebojša Stefanović, Foto: MUP

Izjavu Nebojše Stefanovića, člana Predsedništva SNS-a, i ministra prenosimo u celosti: 


Vest da je Stranka slobode i pravde podržala osnivanje „skupštine“ koju su „spontano i nimalo organizovano“ najavile neke od opozicionih javnih ličnosti, jasno je definisala vlasništvo nad tom strukturom.

Čak je i medijski narativ sličan - „svako ko ne misli kao mi, taj je neprijatelj“ i „nije važno šta misli narod Srbije, mi hoćemo na vlast po svaku cenu“.

Jedan od mogućih uzora iz novije istorije za Đilasovu skupštinu je verovatno i Alek Brekston iz Australije, inače dreser majmuna. Brekston je 1976. proglasio sebe za guvernera provincije Bumbunga pre svega nezadovoljan spoljnom politikom Australije. Čak je i u Italiji 2011. gradonačelnik Luka Selari gradić Filetino proglasio samostalnom državom, uveo novu valutu fjorito i počeo da štampa novac sa svojim likom. Već naslućujem čiji će lik biti na novcu koji će štampati Đilasova „skupština“.

Iako prvi put formirana 1878. godine, imala je ulogu i za vreme Drugog svetskog rata, kada je formirana od strane nacističke Nemačke, a iz nje iznikla i zloglasna SS divizija Skenderbeg. U novijoj Jugoslaviji davala je podršku terorističkim akcijama protiv naših policajaca i vojnika i celokupnog srpskog stanovništva.

Tako delovanje ostavilo je teške posledice po ljude u našoj zemlji i snažno pokazalo da samo stabilna Srbija može da se razvija i da napreduje.


Samo nemojte nasilje. Ubedljiva većina građana Srbije prezire nasilje i ono u našoj zemlji nikada neće biti dozvoljeno.“

PROČITAJTE JOŠ: