Entoni Godfri
TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC
 Entoni Godfri

TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC

Entoni Godfri, Foto: TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC

Administracija u Vašingtonu i predsednik Džo Bajden posvećeni su bliskoj saradnji sa Briselom na svim pitanjima, uključujući i ona koja nisu laka i neće se rešiti sutra, rekao je Godfri u parlamentu na konferenciji "Godinu dana kasnije: Srpsko-američki odnosi pred izazovima pandemije", a čija tema je bila i 140 godina odnosa dveju zemalja.

Srbija je ekonomski, kulturno i geografski deo evropske porodice rekao je Godfri i dodao da se nada da ćemo naći svoje mesto u EU.

- U poslednjh godinu dana Srbija je impresionirala ekonomskom otpornošću - kazao je Godfri, navodeći da je bila najbolja u Evropi, a što je , dodao je, proizvod mudrih odluka donošenih tokom godina.

- To je dozvolilo Vladi Srbije da uloži neophodna sredstva u ekonomiju, da sačuva radna mesta - rekao je Godfri koji je dodao da SAD podržavaju ekonomsko jačanje regiona kao i napore Srbije da se formira mini-Šengen.

Prema njegovim rečima, ekonomska stabilnost omogućila je da Vlada Srbije prepozna ključni značaj brze nabavke vakcina od više izvora.

- Srbija je delila vakcine građanima regiona,a to je zaista važno da svi budu zaštićeni kako bi građani Srbije bili zaštićeni - rekao je ambasador na skupu.