Aleksandar Vučić
printskrin
Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

"Razgovorali smo o političkoj situaciji u zemlji, na KiM i u regionu, kao i o vakcinaciji", počeo je Vučić.

"Ponudio sam se, predsednica Vlade i ja ćemo od petka krenuti po selima da pozivamo ljude da se vakcinišu. To je uslov za napredak zemlje", dodao je Vučić.

"Imaćemo uskoro i sastanak sa generalnim sekretarom NATO Stoltenbergom u Briselu".

"Dobio sam izuzetno važno pismo od predsednice Evropske komisije Lajen. Odavno se nisam tako obradovao nekom pismu".

"Podneo sam predlog koji je Predsedništvo jednoglasno prihvatilo, za ujedinjenje u jednu stranku sa Srpskim patriotskim savezom Aleksandra Šapića".

POVLAČENJE SA MESTA PREDSEDNIKA

Na pitanje da li će se povući sa mesta predsednika SNS, Vučić je odgovorio:

"Nemojte vi sa N1 da se sekirate, jer ću ja sve da učinim da vi budete zadovoljni. O takvim stvarima se odlučuje na Skupštini stranke, a ne na Predsedništu. Razumem zašto sam opsesija Đilasu i Šolaku. Ja sam mali šraf koji je učestvovao u borbi protiv onih koji su nam opljačkali Srbiju".

- Ali ja razumem ovakvo pitanje, razumem Đilasa, Šolaka i sve tajkune, ja sam mali šraf koji se protivi tajkuna, koji se nije plašio onih koji upravljaju dobrim delom medija u Srbiji, nisam se bojao onih koji su se bogatili preko naroda. Jedan od razloga zašto nisam podneo ostavku je taj što želim da još neko vreme doprinesem borbi protiv takvih kriminalaca i tajkuna koji su ovu zemlju upropastili i nastavljam to da radim. Želim da pokažem Srbiji da je slobodna, da ne može Srbija da se pljačka kao nekad. To mi je najjači motiv - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Predsednik se osvrnuo na buduće mere protiv korona virusa u Srbiji.

- Moramo da sačekamo još malo - odgovorio je Vučić kratko.

Na pitanje da li je moguće doći do kompromisa između Prištine i Beograda i kakav ishod mora biti i kakav se očekuje da bi se Vučić skinuo sa vlasti, predsednik odgovara:

- Plašim se da ovi koji najavljuju tužbe za genocid i rat, nije im važno da se dođe do kompromisa, dakle, i oni koji vam kažu da ne mogu da se menjaju granice i kada vam kažu da se sve ovo radi iz humanitarnih namera, znate da ne možete da im verujete. Ja razumem njih, oni su veliki i moćni, a Srbija mala, ali mi moramo da gledamo da Srbiju napredimo što više možemo i da na taj način ostvarimo svoj cilj - rekao je predsednik.

PISMO URSULE FON DER LAJEN             

Predsednik se osvrnuo i na pismo Ursule fon der Lajen i na temu da je možda Evropa promenila mišljenje u rešavanju pitanja između Beograda i Prištine.

- Pismo je ogromno ohrabrenje za nas, mi ogromne pare dobijamo iz Evrope i hvala im, ali da li će to njima da promeni mišljenje oko Kosova, neće. Možemo naopačke da se okrenemo i ništa. Evo već devet godina se snalazimo, pa ćemo tako i dalje - rekao je predsednik.

Na pitanje zašto se svi toliko interesuju za ostavku Vučića na mesto predsednika, Vučić komentariše da je to zbog činjenice da oni ne bi postojali da nije Vučića.

- Oni ne znaju o čemu bi pričali da nije mene, ja sam im jedina tema, ja sam uvek i u svakom programu Hitler i najgori - rekao je predsednik.

NOVA S I N1 DA DOBIJU NACIONALNU FREKVENCIJU

Predsednik Vučić je prokomentarisao i zahteve Dragana Đilasa i opozicije da Nova S i N1 dobiju nacionalnu frekvenciju.

- Očekivao sam ove biznis interese, to nema veze ni sa Ustavom ni sa zakonom, ni sa čim. On mrtav hladan samo traži da zaradi još malo para, ako nam ne date, mi ćemo u demonstracije. Evo baš sam se uplašio, milion demonstracija sam prošao, urlali ste, skupljali ste se, ali vi ne znate da ste jednom samo uspeli da dođete na vlast urlanjem, više ne možete. Ja sam mislio da oni nekad imaju ozbiljne zahteve, ali ne, to je samo tajkunski posao za još para, ekonomski interes i uvek im se sve svodi na to. To je cela priča. A o profesionalizmu nećemo ni da pričamo - rekao je Vučić i dodaje:

- Na našim konferencijama ima svih i raznih pitanja, a kod njih nema, ako nisu najbolji i najlepši onda nema pitanja. Mi ne moramo da govorimo ništa o njihovim zahtevima, oni sami govore o sebi, i to dovoljno - rekao je predsednik.

Predsednik se osvrnuo još jednom na pitanje o podnošenju tužbe protiv genocida rekavši da garantuje svim građanima da će Srbija izaći kao pobednik!

Prvi je stigao ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, a potom i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

Komentari (13)

Ana

05.05.2021 16:55

Danas na sednici će se odlučivati o važnim temama.

Elena

05.05.2021 19:09

Djilasove medije jedino zanima kad ce Vucic da se povuce sa cela stranke, ne zanima ih kakvo je stanje u drzavi. Srbija ide napred i to im nije u interesu da izvestavaju o tome.

Andrej

05.05.2021 19:28

Važna sednica SNS.

Andrej

05.05.2021 19:29

Gradjani moraju biti odgovorniji što se tiče vakcinacije.

Sara

05.05.2021 20:06

Dobra odluka o ujedinjenju sa strankom Aleksandra Sapica

Ivana

05.05.2021 21:52

Aleksandar vučić je jedini koji gradi dobre odnose. hvala predsedniče na svemu što radite za ekonomski oporavak i razvoj.Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniče na svemu.

Filip

05.05.2021 22:00

Veoma značajan projekat će biti pruga do Makedonije.

Ivana

05.05.2021 22:15

Ovo su jako lepe vesti za našu državu. Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniče na svemu što činite za ekonomski oporavak i razvoj naše države.Srbija se danas cela razvija i gradi.

Branimir

06.05.2021 09:10

SNS na ovakvim sastancima dodatno jača svoje redove koji će od Srbije da naprave još jaču i moderniju državu

lak

06.05.2021 09:29

Ovo su jako divne vesti za našu državu. Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniče na svemu što činite za ekonomski oporavak i razvoj naše države.Srbija se danas cela razvija i gradi.

Mile Bambus

06.05.2021 09:58

I da se ocisti zito od kukolja, to nam je potrebno takodje, da bi bili jos bolji.

Sp16

06.05.2021 10:18

Nesumnjivo ce nove odluke biti znacajne za celokupni napredak Srbije

Rada

06.05.2021 10:18

Vučić nastavlja sa odgovornom politikom i još jedan značajan projekat je pred Srbijom, koji će doprineti napretku i razvoju naše zemlje.