Sergej Trifunović
Printskrin
Sergej Trifunović

Printskrin

Sergej Trifunović, Foto: Printskrin

Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović gostovao je u emisiji „360 stepeni“ na televiziji N1 gde je tri nedelje pre poslednje sednice Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu već znao za ishod u vezi sa doktoratom ministra finansija Siniše Malog, i krajnje smišljeno poslao poruku svojim istomišljenicima, ali i toj komisiji, kako ta odluka treba da glasi.

Lider PSG otkrio da je razgovarao sa rektorkom Univerziteta, Ivankom Popović i to u krajnje privatnom duhu:

- Sigurno će biti poništen. Ja sam razgovarao sa rektorkom Ivankom Popović, rekao sam joj "mi smo tu za sve što vam treba, da znate, pošto će biti pritisaka, ona mi je rekla divnu rečenicu: "Mi jako volimo naš Univerzitet", onda se nasmejao i dodao "Znate, to je onako potresno", rekao je on.

Imajući u vidu ovu izjavu, sasvim je očigledno da je Trifunović sa ostatkom opozicije dobro upoznat sa doktoratom ministra finansija, što pokazuje i ovo gostovanje na N1, gde su čak mesec dana pre sednice Odbora za profesionalnu etiku najavili da će doktorat biti osporen.

Da je Trifunović bio siguran u odluku etičke komisije, pokazuje i njegovo dobacivanje za vreme obraćanja Dragana Đilasa na istu temu, koji je rekao da doktorat mora biti osporen, kada se ubacivao sa komentarima: „Tako je“, „Sto posto“.

Da je ideja o blokadi rektorata nastala u opozicionim krugovima, dokazuje i intervju liderke „1 od 5 miliona“ Jelene Anasonović, koja je priznala da protest i blokada rektorata nije potekla od samih studenata:

"Došla je od Stefana, a ja samo mogu da pretpostavim ko je njemu to predložio", kaže Anasonović " i objašnjava da je Stefan Pavlović momak za kojeg zna da radi za Dragana Đilasa.

Jelena Anasović, Foto: Printskrin

Podsećamo da su prethodno i politički motivisani studenti iz „1 od pet miliona“ rektorki poručili da treba da položi diplomski ispit, odnosno da donese odluku da je doktorat plagijat.

Siniša Mali je povodom odluke Komisije o doktoratu rekao da je ona politički motivisana:

- Nemam šta da dodam, sami ste rekli, zato sam to i nazvao politička komisija. Oni su to unapred znali, to je njihova politika i neka im je, meni ostaje samo da se borim. Građani Srbije, ljudi, narod, su najbolje sudije, a ne političke komisije. Oni će dati na kraju svoj sud o radu svakoga od nas - rekao je Mali.