SKANDAL! EVO ŠTA JE SAD SA MILOVOM MIRNOM! Tražila da se pobiju Srbi i spale naši popovi, pljuvala po nama i nazvala nas govedima!

Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova pre dva meseca pokrenulo je disciplinski postupak protiv Nikčevićeve.

Mirna Nikčević
Mirna Nikčević, Foto: screenshoot/Facebook

* Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova pre dva meseca pokrenulo je disciplinski postupak protiv Nikčevićeve.

* Nikčevićeva je ranije na svom profilu na Fejsbuku iznela stavove i komentare u kojima je vređala vernike koji su se na Trojičindan okupili

* Njeni stavovi u prepisci imaju karakteristike govora mržnje, jer je između ostalog navela i da bi „zapalila Hram i sva goveda tamo“ i da se radi o „koljačima primitivnim“

Više državno tužilaštvo u Podgorici utvrdilo je da nema elemenata krivične odgovornosti Mirne Nikčević, prve savetnice u ambasadi Crne Gore u Ankari. Nikčevićeva je ranije na svom profilu na Fejsbuku iznela stavove i komentare u kojima je vređala vernike koji su se na Trojičindan okupili ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Žena koja je htela da SPALI SRBE dobila kartu u JEDNOM PRAVCU: Imam njegovu podršku, samo nek je živ i zdrav!

AUTOR: Novosti; D.K. DATUM I VREME: 19.07.2019. 08:04 Mirna Nikčević, donedavno prva savetnica ambasadora Crne Gore u Ankari, povučena je sa te funkcije i vraćena u zemlju. Mirna Nikčević, Foto: screenshoot/Facebook Mirna Nikčević, donedavno prva savetnica ambasadora Crne Gore u Ankari, povučena je sa te funkcije i vraćena u zemlju, nakon skandaloznih poruka na svom fejsbuk-profilu u kojima se na najpogrdniji način obraćala srpskom narodu u Crnoj Gori i SPC.

U odluci tužilaštva navodi se da su tokom uviđaja pribavljeni svi podaci i obaveštenja radi ocene svih okolnosti pitanja — da li se u radnjama Nikčevićeve stiču elementi bilo kog krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti, piše list Dan, a prenosi RTCG.

Kako se navodi — utvrđeno je da nema elemenata krivične odgovornosti i da ona treba da odgovara samo prekršajno.

Milo Đukanović
Milo Đukanović, Foto: AP

Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova pre dva meseca pokrenulo je disciplinski postupak protiv Nikčevićeve zbog stavova i komentara o Trojičindanskom saboru, koji je održan ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Nakon toga joj je skraćen mandat i suspendovana je do pravosnažnog okončanja disciplinskog postupka. Sve je počelo kada se Nikčevićeva na Fejsbuku uključila u diskusiju prijateljice, koja je objavila fotografije sa sabora i prijateljima poželjela mir i ljubav.

Njeni stavovi u prepisci imaju karakteristike govora mržnje, jer je između ostalog navela i da bi „zapalila Hram i sva goveda tamo“ i da se radi o „koljačima primitivnim“.

 BONUS VIDEO: Ramuš Haradinaj će biti osuđen na doživotnu robiju?!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi