Vučić, Tramp
Alo.rs/Ilustracija
Vučić, Tramp

Alo.rs/Ilustracija

Foto: Alo.rs/Ilustracija

Predsednik Srbije je dodao i da se njemu čini da su svi važni pokazatelji na njegovoj strani.

- Mislim da neki nisu razumeli da u politici, kada preterate sa neutemeljenim optužbama, onda se to okrene protiv vas kao bumerang. Mislim da su Trampu samo učinili uslugu - izjavio je Vučić.

- Ako analzirate rast BDP, ako pogledate stopu nezaposlenosti i ako imate u vidu smanjen broj žrtava u različitim ratovima - sve je na strani predsednika Trampa. Ali oni će sami donositi odluke o sebi i svojoj budućnosti. Ovo je samo moje mišljenje - rekao je Vučić.

Donald Tramp

Tanjug/AP

Donald Tramp, Foto: Tanjug/AP

Govoreći o sastanku u Tirani, Vučić je rekao da je zadovoljan što će doći i crnogorski predsednik Milo Đukanović.

- Želim da verujem da u budućnosti postoji mogućnost da proširimo taj, ne politički već ekonomski i trgovinski savez Srbije, Severne Makedonije i Albanije. Daću sve od sebe da ukažem crnogorskom predsedniku na to, kao i svim predsednicima zemalja u regionu - rekao je on.

Milo Đukanović

AP/Risto Božović

Milo Đukanović, Foto: AP/Risto Božović

Vučić je rekao da je po pitanju inicijative za formiranje mini šengena video različite komentare u Evropskoj uniji - od veoma pozitivnih do onih iz kojih se vidi da se nekima ne svidja kada balkanski narodi stvari uzmu u svoje ruke. 

- To nije neka prevelika tajna. Ali stvarno me ne zanima da li im se svidja. Ni oni nas ne pitaju da li se nama dopada neka odluka Evropskog saveta. Mi ovo radimo zbog nas i naših gradjana, jer ćemo imati manje troškove i jedinstveno tržište radne snage, lakše kretanje i za nas i za strance. To će doprineti povećanju BDP-a. I ne pada mi na pamet da se pravdem bilo kome - rekao je on.