Albanci izašli na ulice da podrže zločinca
Profimedia
Hašim Tači

EPA/Petrit Prenaj

Hašim Tači, Foto: EPA/Petrit Prenaj

Naime, za utorak (10) zakazana je vanredna sednica parlamenta na kojoj bi trebalo da bude izglasana rezolucija kojom će se zabraniti

Hašimu Tačiju da pregovara sa Srbijom o razgraničenju, odnosno korekciji granica.

Kadri Veselji, predsednik parlamenta, pred sednicu je izjavio da je „Kosovska Mitrovica srce i ponos Kosova i da nikakve razmene teritorija neće biti“.

- Možda ste nedavno čuli za različite glasove o tome da Mitrovica može biti deo trgovine teritorijama u pregovorima sa Srbijom. To su glasine koje podstiču paniku među građanima i na taj način služe kao loš primer. To su proruski glasovi, prosrpski glasovi. Mitrovica je ispunjena patriotizmom i nikada, nikada neće biti dirnuta. Mitrovica je srce i ponos Kosova - rekao je Veselji.

Istovremeno, Aljbin Kurti je pozvao na demonstracije pred početak sednice, tako da se u Prištini očekuje haos, kako izvan parlamenta, tako i unutra. Naredna runda dijaloga između Aleksandra Vučića i Hašima Tačija zakazana je za 7. septembar u Briselu.

Pročitajte još:

 

Komentari (3)

slađa

03.09.2018 22:33

Kada je Srbiji čupano srce, otimano Kosovo, ubijan narod, kada je bombardovana 1999. i još traženo da se to sve prihvati, prizna kao bogougodno delo, onda vas Šiptare nije ništa ometalo da se širite i lagodno plivate u svemu tome. Sada i vi imate kao neko srce koje vam posebno sija. Ništa ispunili niste od dogovorenog u Briselu. Bolje bi bilo da ćutite i klonite se Kosovske Mitrovice.

Cuprija

04.09.2018 08:40

@slađa - Nece da cute a ni da se smire. Imaju podrsku najacih i kraj. Ko poveruje u suprotno nije normalan

Mama

04.09.2018 07:23

Eeeeeee... Ne daju na sebe jer znaju da su oteli silom nesto sto nije njihovo. Kao kad dete drugom detetu uzme njegovu igracku i nece da je vrati. Uostalom, sta su nasi politicari mislili? Sa takvim zivotinjama ne moze se ni o cemu dogoviriti, stoka ostaje stoka.