Svetislav Bule Goncić
print screen
Svetislav Bule Goncić

print screen

Svetislav Bule Goncić, Foto: print screen

* Glumac Svetislav Goncić osudio je sinoćnja dešavanja nakon promocije „Knjige o Beogradu” Gorana Vesića

* To što se dešavalo bilo je vrlo ružno

* To je bio organizovani i uopšte ne spontani niti pravičan napad na gospodina Vesića

 

Glumac Svetislav Goncić osudio je sinoćnja dešavanja nakon promocije „Knjige o Beogradu” Gorana Vesića, kada je grupa Đilasovaca nasrnula na zamenika gradonačelnika i kasnije spaljivala knjige. 

Oglasio se Vesić nakon skandala koji su napravile pristalice opozicije: Inspiracija im bio Haradinaj! (VIDEO)

Ako su do večeras neki građani Srbije imali dilemu i nisu prihvatali to što smo politiku Dragana Đialasa nazivali nacističkom, imali su priliku da se večeras uvere da su oni iskreni i pravi naslednici nacista, napisao je na svom Fejsbuk nalogu zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

 

– To što se dešavalo bilo je vrlo ružno. Smatram da u tolerantnom, modernom društvu svako ima pravo na svoje mišljenje, ali ne i na sprečavanje da drugi jednako tako iznose svoje, drugačije mišljenje. Ne znam kako bih okarakterisao sinoćna dešavanja, a da ne bude prosto. To je bio organizovani i uopšte ne spontani niti pravičan napad na gospodina Vesića. Smatram da je to nedolično ponašenje iako je u nekoj matrici ponašanja i u nekakvom planu borbe oko vlasti i ničega drugog. Očigledno je da takva vrsta „akcije”, ponavljam, ničeg spontanog u sebi nema – rekao je Goncić.

PROČITAJTE JOŠ:

 

On je dodao da je više nego jasno kakav domet i čemu mogu da posluže takve „akcije”.

– To je sve, moram reći, tužno – poručio je Goncić.

Naš poznati glumac, koji je prisustvovao sinoćnjoj promociji „Knjige o Beogradu” Gorana Vesića, ocenio je, inače, da je knjiga na lep, simboličan način obeležila ono šta se poslednjih godina radilo u Beogradu i povezala stari Beograd sa novim.

BONUS VIDEO: Đilasove pristalice pokušale da linčuju Marka Ilića