Aleksandar Vučić
printskrin/RTS
Aleksandar Vučić

printskrin/RTS

Aleksandar Vučić, Foto: printskrin/RTS

"Njegove ideje ne bih potcenjivao i nipodaštavao kao što drugi rade. Želim da razgovaramo i o ovoj inicijativi. Tražiću od njega i moliću za podršku, jer ako to budemo imali stvorićemo potpuno nove uslove i to bi nam bio jedan od izvora ubrzanog rasta u narednim godinama. Ako dobijemo tu vrsu podrške, neće biti lako da se sve ovo sruši. Možda nam nikad nisu bili važniji razgovori s Makronom", zaključio je Vučić.

On je istakao da je zahvalan Amerikancima za podršku ovom projektu, i da se nada da ćemo dobiti i podršku Makrona, jer bez toga će, kaže, biti teško dobiti podršku Evrope.

Pročitajte još:

On je istakao da je jednako važno da od francuskog predsednika. čuje o njegovoj novoj metodologiji, odnosno idejama u pogledu Evropske unije i politike proširenja.

Vučić je podsetio da je sa francuskim predsednikom otvoreno razgovarao i u Beogradu, tokom Makronove posete, čitavih sedam sati.

"On ima izuzetnu energiju i ako bi deo onoga o čemu je govorio bilo moguće ostvariti, mislim da bi to bile dobre vesti za Srbiju. Želim da čujem od njega tet-a-tet šta misli i onda možemo da pravimo neke planove za budućnost".

 

Vučić je u izjavi za Pink rekao da će imati zajedničku večeru sa Makronom i drugim učesnicima Konferencije o miru, ali da mu je posebno zahvalan za to što će imati tet-a-tet susret.

"Danas cela Evropa priča o Makronu i tome šta je iznosio i krenula je opšta hajka u kojoj Srbija neće učestvovati, ne samo zato što je Makron pokazao prijateljstvo prema Srbiji", rekao je Vučić.

Podsetio je da je Makron održao emotivan govor u Beogradu tokom posete poručivši da želi da pruži Srbima podršku i pomoć.

Bonus video - Govor predsednika Vučića na vojnom aerodromu

 

Komentari (1)

Nikica

10.11.2019 19:21

Nadamo se dobrom ishodu!