Tanja Miščević
Tanjug/Rade Prelić 16-03-18
Tanja Miščević

Tanjug/Rade Prelić 16-03-18

Tanja Miščević, Foto: Tanjug/Rade Prelić 16-03-18

Šefica tima Srbije za pregovore o članstvu u Evropskoj uniji Tanja Miščević povlači se sa te funkcije, saznaje Danas nezvanično od predstavnika diplomatskih krugova.

Izvori tvrde da je zvanični Beograd uvažio ostavku Tanje Miščević i da bi u narednih nekoliko dana trebalo da bude obelodanjeno ko će je zameniti na dosadašnjoj poziciji.

Merkelova leti za Njujork, tražila da joj odvoje Vučića! Srbija juri Grčku, Albanci prave dogovor sa Trampom!

AUTOR: Tanjug; D.K. DATUM I VREME: 20.09.2019. 11:08 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će sledeće nedelje, tokom Generalne debate na Generalnoj skupštini UN, imati veliki broj sastanaka sa svetskim zvaničnicima i da će ti razgovori biti teški jer će Kosovo biti dominantna tema.

Koordinatorka Nacionalnog konventa o EU Nataša Dragojlović je u četvrtak na svom Tviter nalogu objavila da je to telo imalo poslednji zvanični sastanak sa aktuelnom šeficom pregovaračkog tima. Dragojlović je izrazila zahvalnost Miščević na „profesionalnosti i posvećenosti procesu integracija i zajedničkoj borbi za Srbiju u EU.

Tanja Miščević slovi za jednog od najvećeg stručnjaka za evropske integracije u Srbiji i šire. Tokom dosadašnje karijere bila je, između ostalog, profesorica na beogradskom Fakultetu političkih nauka i predvodila je Kancelariju za pridruživanje Srbije EU.

Diplomirala je na smeru za međunarodne odnose Fakulteta političkih nauka u Beogradu. Na istom fakultetu odbranila je magistarsku i doktorsku tezu. U oblasti EU specijalizovala se na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, kao i na Univerzitetu u Bonu i Evropskom koledžu u Brižu.

Pročitajte još:

Miščević je bila i članica vladinog pregovaračkog tima za pregovore o zaključenju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, kao i na čelu pregovaračkog tima Vlade za zaključenje Sporazuma o viznim olakšicama i Sporazuma o readmisiji između Srbije i EU. Vlada Srbije imenovala ju je za šeficu tima za vođenje pregovora sa EU u septembru 2013.

Bonus video: Ana Brnabić o upadu u Rektorat