Marinika Tepić i Dragan Đilas
Alo / M. Jošida
Marinika Tepić i Dragan Đilas

Alo / M. Jošida

Marinika Tepić i Dragan Đilas, Foto: Alo / M. Jošida

Tepićeva, koja je poznata po tome što političke dresove i stranačke šefove menja kao čarape, prema našim saznanjima, požalila se kolegama iz opozicije da ne želi više da joj Đilas diktira šta da kaže.

- Previše sam dugo u politici da bih morala bilo koga da pitam za svaku izjavu. Imam i ja pravo na svoje mišljenje - navodno je rekla Tepićeva.

Pročitajte još:

 

Kako saznajemo, Đilas je poludeo zbog njene neposlušnosti i na sastancima kojima su prisustvovali njegovi najbliži ljudi Borko Stefanović, Ljuban Panić, Aleksandra Jerkov i Aleksandar Bijelić glavna tema bila je upravo Marinika i njena neposlušnost Đilasu, koji je navikao da ga svi u njegovoj okolini gledaju kao boga.

Ispalila Živkovića

Marinika Tepić, narodna poslanica poznata po čestim preletima iz stranke u stranku, formirala je krajem marta novi poslanički klub samo dan nakon što su opozicionari opkolili zgradu Predsedništva Srbije, u kojoj se u tom trenutku nalazio šef države Aleksandar Vučić. Na taj način ona je napustila dotadašnjeg šefa Zorana Živkovića.

 

Đilas je saradnicima tom prilikom rekao da mu ne pada na pamet da i dalje trpi Marinikinu neposlušnost i da zna da je njen cilj da bude što više u medijima kako bi polako preuzela liderstvo i ona bila glavna. Kako saznajemo, poslanica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov, koja nije srećna zbog činjenice da vrh njene stranke ne miriše lidera Stranke slobode i pravde, već je dala ponudu Đilasu da je spremna da marginalizuje Mariniku u zamenu za zameničko mesto u njegovoj partiji.

Međutim, tu nikako nije kraj ludilu. Aleksandar Saša Bijelić, inače Đilasov najbliži saradnik i pajtos u aferi „Bulevar“, kada su pronevereni milioni evra para građana, prema izvorima „Alo!“, priča po gradu da je svestan, kako se bliži sudski epilog ove pljačke, da će ga Đilas pustiti niz vodu. Bijelić, koji je za Đilasa zimus čak obavljao posao koordinatora protesta, navodno je spreman da pravosudnim organima otkrije na koji način je Đilas umešan u ovu aferu i objasni sve detalje i celu šemu kako su pokradene pare.

Pronevera teška 642 miliona

Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv bivšeg gradskog menadžera Aleksandra Bijelića i njegovih saradnika osumnjičenih za zloupotrebe u vezi sa rekonstrukcijom Bulevara kralja Aleksandra u Beogradu 2009. godine. Bijelić je zbog toga i hapšen, a kasnije je dobio nanogicu. Bijelić i njegovi saizvršioci terete se da su izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja kojim su oštetili budžet Grada Beograda za iznos od, kako se navodi, 642 miliona dinara, odnosno oko šest miliona evra. Ovaj slučaj ni do dana današnjeg nije okončan, ali pretpostavlja se da bi se to moglo uskoro desiti.