GO Vračar
Promo
GO Vračar

Promo

GO Vračar, Foto: Promo

- Poslednja takva opstrukcija je bila neobezbeđivanje opštinskih overivača na Starom gradu i na Vračaru, iako je u jednoj opštini na vlasti opozicija, a na drugoj Srpska napredna stranka - rekao je Tadić.

Povodom tvrdnji Borisa Tadića reagovale je Gradska opština Vračar. Kako su saopštili, to je notorna neistina.

 - Izborna lista gospodina Tadića je podnela zahtev Gradskoj opštini Vračar 27. maja 2020. godine u 15.30 sati, sa zahtevom da im se od 28. maja do 5. juna, svakog dana od 12 do 20 sati u njihovim prostorijama obezbedi overivač. Od 28. maja na raspolaganju su imali u potpunosti jednog overitelja u prostorijama njihove stranke u Ulici Maksima Gorkog 1a, u dnevnom trajanju u skladu sa njihovim zahtevom, u proseku dnevno po 8 sati i tom prilikom overili potpis svakog građanina koji je došao da podrži ovu izbornu listu. Drugi overivač je bio angaživan na overi potpisa za druge izborne liste. Napominjem da pored opštinskih overivača potpise birača mogu da overavaju i notari, a što nije u nadležnosti Opštine.

GO Vračar

Promo

GO Vračar, Foto: Promo

- Gradska opština Vračar pripada svim građankama i građanima Vračara i naši servisi su dostupni svima pod jednakim, zakonom propisanim, uslovima. Tako je bilo i u ovom slučaju. Izborna lista Borisa Tadića je imala opštinskog overivača i mogli su da prikupljaju potpise građana za predaju liste. Mi ne možemo da utičemo na to koliko će građana podržati koju izbornu listu.

I na kraju napominjem da ne treba da mešate Opštinu Vračar u političke borbe - napisala je načelnica Uprave GO Vračar, Goradana Basta.