Zastave EU
Youtube/Printscreen
Zastave EU

Youtube/Printscreen

Zastave EU, Foto: Youtube/Printscreen

 

* Predsednik evropske zemlje pokreće proces za povlačenje priznanja Kosova

* Priznanje tzv. Kosova do sada je povuklo 15 zemalja

* Istorijska odluka najavljena danas

 

Zeman je prisustvovao potpisivanju bilateralnih sporazuma u društvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a potom su dva predsednika zajedno dala izjave za medije.

Miloš Zeman Aleksandar Vučić

Tanjug/Zoran Žestić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Na pitanje kada bi Češka ili neka druga zemlja EU mogla da povuče priznanje, Zeman je istakao da će to pitanje pokrenuti ubrzo.

Emisija se završila na strašan način, voditelj Jugoslav Ćosić napravio nezapamćen propust! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 11.09.2019. 09:16 - 11.09.2019. 09:25 Uredništvo televizije N1 napravilo je značajan i nameran propust.

- Za mesec dana imaćemo savetovanje najviših državnih ograna Češke. Postaviću pitanje da li bi bilo moguće da to učinimo. Drago mi je da je i ministar Metnar izjavio da je priznaje Kosova greška. On će biti na mojoj strani, a videćemo kako će biti na drugoj strani - rekao je Zeman.

Zeman je otvoreno istakao da albanskoj tvorevini nije mesto u zajednici civilizovanih država jer je predvode osvedočeni zločinci.

Pre početka konferencije za novinare, Vučić krenuo rukom ispod stola i načinio gest koji krši sve protokole! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 11.09.2019. 13:07 Konferencija održana u Palati Srbija Konferencija Vučić - Zeman, Foto: Printscreen Na početku nedavno održane konferencije Aleksandra Vučića i predsednika Češke Miloša Zemana, srpski predsednik je svom kolegi pomogao da privuče stolicu i smesti se pored njega.

- Haški tribunal je objavio vest gde je izrazio podozrenje u vezi sa ratnim zločinima kosovskih predstavnika. Predsednik vlade tzv. Kosova je zato i dao ostavku. Država koju predvode ratni zločinci ne bi trebalo da se nalazi u zajednici demokratskih zemalja - rekao je Zeman.

Pročitajte i:

Podsetimo, Zeman je jedan od najvećih protivnika nezavisnosti Kosova.

 

BONUS VIDEO: Srdačno pozdravljanje Ane Brnabić sa premijerom Luksemburga Gzavijerom Betelom!