Hašim Tači
Printskrin/Youtube
Hašim Tači

Printskrin/Youtube

Hašim Tači, Foto: Printskrin/Youtube

 

- Ponosan sam na moju prošlost - izjavio je Tači.

Tači je, dakle, izjavio da je ponosan na to što je ubijao Srbe, da je ponosan na brutalne zločine koje je radio, da je ponosan na masakre koje je radio on lično i ostali pripadnici OVK od kojih je sada sastavljen tzv. Vojska Kosova zbog koje je Srbija upravo i sazvala Sednicu Saveta Bezbednosti.

Pogledajte samo od nekih zločina na koje je Tači usred Saveta Bezbednosti UN rekao da je ponosan.

Vučitrn, jun 1982.
Prvo ubistvo Srbina na Kosovu i Metohiji koje je dospelo u javnost je ubistvo Danila Milinčića, koga su mučki ubile komšije albanske nacionalnosti. Oni su upali na njegovo imanje i pucali mu direktno u srce, pred majkom Danicom. Danilo je bio zemljoradnik u selu Samodrežna kraj Vučitrna. Indikativno je i da je i njegov otac ubijen na isti način 1968. godine. Danilova majka Danica išla je da traži od Suda pravdu za ubistvo muža, ali su je oterali uz „savet“, da beži sa Kosova i Metohije i da nema nikakva prava. A da je predmet njenog muža „zastario“. Danila je ubio Muhamed Mujo Ferat. Njegovo suđenje trajalo je nekoliko dana i svaki put kada je održavana parnica ispred suda su bili Albanci, koji su je pljuvali i pretili ubistvom. Ubistvo Milinčića okvalifikovao je kao: „Ubistvo iz neprijateljskih pobuda prema SFRJ, izvršeno je sa predumišljajem“. Iako je osuđen na višegodišnji zatvor, presuda nikada nije izvršena.

Gnjilane, maj 1985.
Službenik Doma JNA u Gnjilanu Đorđe Martinović nabijen je na kolac na svojoj njivi u zaseoku Jaruga, dva kilometra od Gnjilana. Iako su postojali svedoci da su to delo izvršili Albanci, tadašnji ministar unutrašnjih poslova Stane Dolanc na Televiziji Ljubljana 1987. godine izjavio je da je „slučaj Đorđa Martinovića završen, da je policija utvrdila da se sam povredio i nema sudskog procesa“.

Hašim Tači

Printskrin/Youtube

Hašim Tači, Foto: Printskrin/Youtube

 

Dolanc je ubistvo Đorđa proglasio samoubistvom i nazvao ga „prvim srpskim samurajem koji je izvršio xarikiri“. Zbog iskaza svedoka o ubicama i opisu da su na sebi imali uniforme i oznake koje su kasnije nosili pripadnici OVK, smatra se da je ovo zapravo bio prvi zločin koji su počinili pripadnici OVK kao paravojna albanska vojska koja se u javnosti pojavila gotovo deceniju kasnije.

Orahovac, jul 1998.
Ljuan i Bekim Mazreku iz Mališeva, pripadnici OVK, tokom napada na Orahovac oteli su 43 civila i sproveli ih u Mališevo u privatni zatvor. Odatle su odvedeni u Klečku gde su mučeni, a Ljuan je proglašen krivim da je silovao jednu devojčicu srpske nacionalnosti, staru između 12 i 15 godina, i da je jednom osmogodišnjaku odsekao uvo. Bekim je učestvovao u silovanju žena.

Grupu koju su oni predvodili činilo je oko 20 pripadnika ove bande, a učestvovali su u streljanju oko sto civila uglavnom srpske nacionalnosti. Najtragičnija sudbina terorističkog pira ove grupe zadesila je porodicu Kostić iz Orahovca. U roku od sedam dana ubijeno je i kidnapovano 14 članova ove porodice, a svirepost zločina ogleda se i u tome što su očevi sinovima kopali grobne jame, a majke i supruge sve to gledale. Oni koji su odvedeni iz sela nikada više nisu viđeni.

Selo Klečka, avgust 1998.
Na području Mališeva, gde je bio jedno od „utvrđenja“ OVK u selu Klečka ubijena su 22 civila srpske nacionalnosti. Njihova tela su spaljena, a tokom istrage, osim njihovih kostiju, nađene su i čaure od metaka, bodljikava žica vezana u omču na kojoj je pronađen dugačak pramen crne kose i ljudsko tkivo, žica kojom je bio vezan jedan od pronađenih skeleta, kao i oko 14 prostrelnih rana na spaljenim telima, uglavnom na lobanjama i u jednom slučaju na karlici.

Peć, decembar 1998.
U kafiću „Panda“ u Peći u nešto posle 20 časova ubijeno je šestoro srpskih mladića, uglavnom srednjoškolaca. Prema rečima očevidaca, ispred kafića u kojem je u tom trenutku bilo 13 ljudi, zaustavio se automobil iz kojeg su istrčala dvojica terorista u crnim uniformama i sa kapama „fantomkama“ preko lica i otvorila rafalnu vatru po gostima. Albanski ekstremisti su kasnije uništili nadgrobne spomenike dečaka koji su ubijeni u ovom kafiću.

Prizren, jun 1999.
Monasi manastira Svetih Arhangela, Otac Hariton i Otac Stefan oteti su 16. juna 1999. godine. To su učinili teroristi OVK na ulici u Prizrenu. Obezglavljeno i teško osakaćeno telo oca Hatirona pronađeno je u okolini Prizrena avgusta 2000. godine. Prema nalazima medicinskih istražitelja, ostaci Oca Haritona pronađeni su na neobeleženom mestu u okviru albanskog groblja sela Tusus u blizini Prizrena. Mnogi identifikovani nalazi potvrđuju da je telo ostavljeno na otvorenom nakon ubistva. Ostao je samo skelet, ali su utvrđeni lomovi na nekoliko rebara i na levoj ruci. Nedostajali su glava i deo kičme.

Prsluk koji je nosio bio je raskomadan u prednjem delu, što ukazuje da je moguće da je utroba bila rasporena. Rane u predelu srca ukazuju na mogućnost višestrukih teških uboda nožem, što nesumnjivo dokazuje izrazito bolnu smrt. Uz njegovu odeću pronađena je lična karta i molitvena brojanica. U posmrtnom izveštaju koji je dostavljen Međunarodnom sudu za ratne zločine potvrđuje se otkidanje glave i teška sakaćenja. Počinioci ovog nesvakidašnjeg zločina nikada nisu pronađeni.

Staro Gracko, jul 1999.
U selu Staro Gracko kod Lipljana na njivi je zverski ubijeno četrnaest Srba. Rafal koji je ispaljen iz neposredne blizine pokosio je četrnaestoricu odraslih muškaraca i mladića od sedamnaest godina.

Gnjilane, maj 2000. i septembra 2003.
Na kuće Milomira Savića i Novice Simjonovića u selu Cernica u septembru 2003. OVK teroristi bacili su bombe, posle čega je Savić podlegao povredama. U napadu je pored Simjonovića povređeno još dvoje ljudi. Albanski teroristi su u istom selu u bombaškom napadu ubili 2000. godine troje Srba od kojih jedno bilo četvorogodišnje dete.

Podujevo, februar 2001.
U mestu Livadice, na autobus „Niš ekspresa“ albanski teroristi izvršili su bombaški napad. Na licu mesta, život je izgubilo desetoro Srba, dok je četrdesetak putnika zadobilo lakše ili teže povrede. Ubrzo posle napada, još dvoje Srba je podleglo povredama zadobijenim u eksploziji. Jedan od glavnih osumnjičenih za napad, kosovski Albanac Fljorim Ejupi, posle hapšenja od strane Unmika uspeo je da pobegne iz vojnog zatvora u američkoj bazi Bondstil, da bi 2004. godine bio ponovo uhapšen u Tirani. Žrtve terorističkog napada u Livadicama bili su Srbi koji su krenuli na Zadušnice u pravcu Gračanice. Teroristi su eksploziv postavili u kanalizacionu cev ispod puta, nedaleko od Podujeva, u delu Kosova koji je isključivo nastanjen albanskim stanovništvom.

Napad na autobus „Niš ekspresa“ u Livadicama jedan je od najtragičnijih primera etničkog terora koji se od završetka rata 1999. godine i dolaska međunarodnih snaga sprovodi nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

Goraždevac, avgust 2003.
U Goraždevcu je ubijeno dvoje srpske dece, a ranjeno četvoro. Ubijene dečake pokosio je rafal dok su se kupali u reci Bistrici. S obzirom da je bila sreda, pijačni dan, automobil koji je prevozio jednog od povređenih dečaka sa sedam prostrelnih rana napadnut je od strane Albanaca jer Kfor nije hteo da obezbedi pratnju. Istraga zločina u Goraždevcu ni do današnjeg dana nije se pomerila sa mesta.

Gnjilane, avgust 2003.
Na spavanju su u svom domu u Partešu ubijeni su Bogdan i Trajanka Petković, i pored svedoka i očevidaca da su ih ubili i opljačkali ljudi u uniformama OVK, Unmik i Kfor su ovaj slučaj okarakterisali kao „sporadičan incident“.

 

Pogrom Srba 17. mart 2004.
U Kosovskoj Mitrovici ubijen je jedan Srbin rafalom kod mosta na Ibru. Nedaleko, Srpkinja je ubijena iz snajpera sa balkona iz višespratnice. U Lipljnu je Nenad Vesić podlegao ranama zadobijenim od bombe koju su albanski teroristi bacili na njega. Dobrivoje Stolić iz sela Drejkovci kod Štrpca ubijen je na kućnom pragu, pošto su ga albanski teroristi najpre pozvali da izađe iz kuće, a zatim pucali u njega. Borko Stolić čuo je pucnjavu ispred kuće, izašao je da vidi šta se zbiva, a albanski teroristi ga teško ranili. Od zadobijenih rana preminuo je sutradan. Slobodan Perić, ubijen je ubodima metalnom šipkom nasred ulice u Gnjilanu. Zlatibor Trajković iz Kosova Polja izgoreo je pred ruskom bolnicom u Kosovu Polju, kada su Albanci napali Kosovo Polje i zapalili obe crkve, osnovnu školu, bolnicu i desetak srpskih kuća. Dragan Nedeljković iz Prizrena izgoreo je u zgradi bogoslovije u Prizrenu…

Komentari (74)

Mara

17.12.2018 22:59

Taci je jedan uzasan zlocinac, treba da ga uhapse.

Nadica

17.12.2018 22:59

Taci je zlo pravo, strasno.

Nikola

17.12.2018 23:00

Tači je trebao da završi u Hagu i možda će i završiti kada više ne bude trebao Amerima.

ana

17.12.2018 23:00

Bolesnik, cime se ponosi.

Sanja

17.12.2018 23:01

Nisam bila u stanju da procitam do kraja clanak, jer ovo su gnusni zlocin, za koje niko nije odgovarao. Taci sedi na sednici UN umesto u zatvoru. Pa gde je ovde pravda?

Ana

17.12.2018 23:02

Ovo je za svaku osudu.

Milos

17.12.2018 23:02

Ovo je jako bahato ponasanje.

Kosovka devojka

17.12.2018 23:04

Zlotvor ljigavi...rekao je da...I to vrlo ponosno...

nela

17.12.2018 23:06

S zločincima ne treba ni pregovarati.Dovoljno su nam naneli zla.Svet ništa ne čuje a i ne vidi.

sanja

17.12.2018 23:21

Sram te bilo.Zlocinac jedan.

Tea

17.12.2018 23:21

On je covek budaletina! Bolje da je govna jeo nego sto je srao ko grlica! Nista pametno nije rekao, osim tonu gluposti!

Sanaj

17.12.2018 23:24

Čime se ovaj Tači ponosi? Zato što je ubijao Srbe? Ne mogu da verujem.

Zoran

17.12.2018 23:25

Veoma žalosno...

Dejan

17.12.2018 23:25

Ovakva izjava nije vredna bilo kakvog komentarisanja, suvisno je.

Fik

17.12.2018 23:27

Malo preteraste, covek rece borio se protiv rezima S.Milosevica, pa i u Srbiji su se mnogi borili protiv njega..

Maja

17.12.2018 23:53

Strasno, sramota... Takvi kao on treba u zatvor da budu

Maja

17.12.2018 23:54

Bog sve gleda, doci ce red i na njega

Ja

18.12.2018 00:00

Gledaju ga njegove američke gazde, pa se puva.

milance 8

18.12.2018 00:17

Taciju nije mesto na sednici SB UN.On treba da odgovara za svoja dela.

Maja

18.12.2018 00:28

Od ovog coveka se jezim.Jezivo je sto sto je rekao.Zapravo njegov stav me ne cudi,jer je on zlocinac.Zlocinci nemaju dusu,niti obzira,a kamoli stida.

Lara

18.12.2018 00:47

Sramno je što ovakav zločinac uopšte ima priliku da bilo šta kaže na ovoj sednici! Zna se gde je takvima mesto!

Seka

18.12.2018 00:51

SRAM te bilo Hasime ti i tvoja svita ste koljaci, Srbi od vas nemaju ziva mira, aBd u zatvor sve siptare koji su okrvavili ruke zlocinci odvratni!

Nenad

18.12.2018 04:25

Nije nicija do zore....

fica

18.12.2018 05:54

I ko moze podrzati takvog coveka tj krvnika osim neko slican njemu.

Ana

18.12.2018 06:06

Nevidjena bruka i skandal koju tolerose medjunarodna zajednica.

Miki

18.12.2018 06:26

Da li je Evropa ovo čula?! Da li je svesna šta je Haradinaj izjavio?! I što je još važnije da li misli da reaguje?!

Boško J

18.12.2018 06:36

Pa šta drugo da se od zlikovca očekuje nego da se ponosi sa svojim nedelima koje je pravio na KiM.

nikola

18.12.2018 06:55

Šta će im veće priznanje? Sa njim odmah u Hag!

Ina

18.12.2018 06:55

Pa ovo je za svaku osudu,kako neki ubica i kriminalac moze tamo da sedi i javno prizna da se ponosi sto je ubijao Srbe ili bilo koga,kako to mogu druge drzave da slusaju i podrzavaju ovakvog coveka u svemu sta radi

Veki

18.12.2018 07:18

Doci ce i njemu kraj i to vrlo brzo.

Danijela

18.12.2018 07:29

Sram te bilo gnjido jedna, čigledno ne znaš na čega se u životu treba ponositi a za šta treba odgovarati!

Mima

18.12.2018 07:40

Ovo je strahota sta Taci radi i prica sa svoja zlodela ce odgovarati.

Nenad

18.12.2018 07:40

Ovakvo ponasanje Tacija je za nas normalno, navikli smo na njih, SAD, Britanija i Nemacka daju podrsku Taciju i njegovima da se ponose ratnim zlocinima.

Kosta

18.12.2018 07:43

Samo Srbi sa Kosova znaju kroz šta su sve prošli svih ovih godina živeći sa ovim zlotvorima.

Ivan

18.12.2018 07:44

Tači ponosan na to što je vršio genocid nad srbima i vadio im organe i prodavao...strašno.

milan

18.12.2018 07:46

Ono čega se pametan stidi, budala se ponosi....

Dusan

18.12.2018 07:46

Srbi su casni i ponosni, za razliku od Albanaca koji znaju samo da lazu i izmisljaju.

selektor

18.12.2018 07:58

Ako već EU toliko propagira mir i dijalog, krajnje je vreme da se ozbilno uključi u ovu priču oko KiM jer je stvarno neophodno da reaguje kako bi se Priština malo spustila na nivo koji zaslužuje.

dragan

18.12.2018 08:02

Zver ostaj zver i mesto mu je u kavezu. Za ovako nesto treba ili skrenuti pamecu ili biti ono sto Tači jeste, ratni zlocinac

dqqd

18.12.2018 08:04

Taci podgrejava samo sukobe!

sara

18.12.2018 08:05

Čega se pametan stidi lud se ponosi.

ana

18.12.2018 08:10

E dokle je dosao svet kada ratni krvnik kaze da se ponosi zločinima koje je počinio nad srpskim narodom i da niko ne reaguje adekvatnim načinom strasno i jadno za čovečanstvo.

cafe_colombia23

18.12.2018 08:15

Ocigledno da Ameriku i Britaniju ne zanimaju Srpske zrtve albanskih terorista vec ih uce da oni nas napadaju i glume zrtve.

Aco

18.12.2018 08:17

Zlocinac Taci mora odgovarati za zlocine koje je pocinio.

Aco

18.12.2018 08:17

Zlocinac Taci mora odgovarati za zlocine koje je pocinio.

Zoran

18.12.2018 08:17

Taci je ubica, krvolok.

Nata

18.12.2018 08:20

Nije izdržao da bude uljudan, pokazao je zversko lice.

Vesna

18.12.2018 08:25

Bože mili, čime se ovaj čovek ponosi!

Buba

18.12.2018 08:40

Obracanje Tacija je pokazalo jos jedno njihovo nemoralno ophodjenje prema Srbima i srpskim zrtvama koji su stradali od njihove ruke.

vlada

18.12.2018 08:40

Tačiju je mesto u zatvoru a ne u UN!

Bojan

18.12.2018 08:42

Zločinac ostaje zločinac čak i kad obuče odelo umesto uniforme.

mosad

18.12.2018 08:44

trebalo je sve ta potpali da ne postoji seme retardirano srbsko

Kaja

18.12.2018 08:47

Samo zlikovac kao što je Tači, koji nema obraz, može da izjavi da je ponosan na svoju prošlost, a svi znamo šta je radio.

nina

18.12.2018 08:49

Zlocinac kome medjunarodne sile moraju stati na put.

seka

18.12.2018 08:58

Sa onim sa cim se pametan stidi,budala se ponosi.

Tanja

18.12.2018 09:19

Bice pravedno ako Taci zavrsi u nekoj zatvorskoj celiji, bas zbog proslosti na koju je ponosan. Pravda je spora al dostizna, verujem da ovaj "gospodin" nece dobro proci.

Aca

18.12.2018 10:30

Stoka.

Darko

18.12.2018 10:43

Najveći zločinac današnjice!

dunja

18.12.2018 10:56

Jedno je sigurno, a to je da je ispred Vučića na stolu pisalo SERBIA, ispred ruskog ambasadora RUSSIA, američkog UNITED STATES, kineskog CHINA, bolivijskog BOLIVIA itd., a ispred Hašima Tačija nije pisalo KOSOVO, već njegovo ime. I tako treba da ostane i ubuduće!!!

Jovana

18.12.2018 11:05

Taci je zlocinac kome je mesto iza resetaka!

Stanko

18.12.2018 11:05

Doćiće vreme da odgovara za svoje zločine,od toga se ne može pobeći!

Minja

18.12.2018 11:15

Javno priznanje,bolji dokaz od ovog ne postoji,gde je Haški tribunal da ovon procesuira?

Ana

18.12.2018 11:18

Nekoliko puta je spominjao zrtve, ali svaki put samo sopstvene, ni jednom nije pokazao makar malo empatije prema zrtvama srpskog naroda, koje su inace mnogo vece i teze od albanskih zrtava

Dakki

18.12.2018 11:29

Pa ovo je skandalozno..

Nikola

18.12.2018 12:41

Haradinaj je u svom sramnom govoru u svaku rečenicu umetnuo laž i tešku uvredu za ceo razuman i pošten svet veličajući zločinačku OVK.

Milena

18.12.2018 12:41

Uskoro će pravda na videlo pa će imati prilike da opširno priča pred Haškim tribunalom.

sasa

18.12.2018 12:42

Strasno za svaku osudu

Mixi

18.12.2018 13:00

Jednom terorista uvek terorista.

NikolaS

18.12.2018 13:19

ovaj Taci nije covek vec zlo koje hoda na dve noge,njemu treba suditi za sve sto je radio.

Mirko

18.12.2018 14:21

Cega se pametan stidi, budala se ponosi!

Miljana

18.12.2018 14:53

Za to ce zavrsiti u Hagu iza resetaka!

Joxa

18.12.2018 15:05

Ne zovu ga džabe zmija.

Davor

18.12.2018 17:28

Terorista se ponosi svojim zlocinima i to pojedinci podrzavaju. Strasno!

Mara

18.12.2018 19:17

Taci je istog momenta kada je to izjavio na sednici UN-a, trebao je da bude zatvoren i osudjen na smrtnu kaznu!