Hašim Tači
EPA/Valdrin Xhemaj
Hašim Tači

EPA/Valdrin Xhemaj

Hašim Tači, Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

 

Pročitajte još:

 

Gaši na insistiranje voditelja, da kaže o kojim funkcionerima se tačno radi i da li misli na Hašima Tačija i njegov odnos sa advokatom Džefrijem Najsom, koji sada zastupa Samija Ljuštakua, nije hteo to da potvrdi, ali je rekao da o tome treba da se izjasni Ljuštaku i osobe koje je voditelj pomenuo. On je više puta ponovio da postoje aluzije da određene osobe koje imaju političku moć zbog svojih dugova tako „kanališu“ osumnjičene za zločine i usmeravaju veliki novac ka određenim stranim advokatskim kancelarijama, koje ih zastupaju.

Gaši je govorio i o tome da kazne za zločine mogu da budu jako visoke, a komandanti OVK-a više nemaju po 20-30 godina, da se ne radi o tome da treba da odsluže par godina i vrate se kao heroji na Kosovo i nastave sa svojim životom.

 

Advokat Gaši je potvrdio da njegov štićenik, bivši šef glavnog štaba OVK Sulejman Seljimi, neće otputovati na saslušanje u Hag kako je predviđeno. Umesto pred istražitelje Specijalnog suda za zločine OVK, Seljimi je otišao u prištinsku bolnicu zbog povraćanja i nesvestice, gde su mu lekari odredili desetodnevnu terapiju.

U prilogu emisija „Frontal“, 08.01.2018. Deo o Specijalnom sudu od 40. minuta: