Zlo dočekalo zlo: Haradinaj i Tači na prištinskom aerodromu
EPA/Valdrin Xhemaj
Zlo dočekalo zlo: Haradinaj i Tači na prištinskom aerodromu

EPA/Valdrin Xhemaj

Haradinaj i Tači, Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

Predsednik lažne i samoproglašene države Kosovo Hašim Tači i i lažni premijer Ramuš Haradinaj otputovali su za SAD gde će učestvovati na zasedanju Generalne skupštine UN u Njujorku.

Pročitajte još:

- Tokom boravka u Njujorku Tači će imati sastanke sa kolegama iz različitih država sveta, kako bi se produbila bilateralna saradnja i povećao broj priznanja (nezavisnosti Kosova) i povećao broj učlanjenja u međunarodne organizacije - kaže se u saopštenju iz njegovog kabineta.

Delegacija lažne države Kosovo, u kojoj su, pored Tačija, Haradinaj i lažni ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli, će tokom boravka u Njujorku imati mnogobrojne bilateralne susrete sa predsednicima, premijerima i šefovima diplomatija velikog broja država sveta.

Iz kabineta lažnog premijera Kosova je saopšteno da će Haradinaj tokom boravka u SAD imati susrete sa visokim zvaničnicima SAD.

- Tokom posete Njujorku premijer Haradinaj će imati susrete sa liderima i predstavnicima raznih država, biće učesnik u radu Generalne skupštine UN-a i tražiti podršku svih da Kosovo bude ravnopravni član međunarodne zajednice - kaže se u saopštenju.

U agendi će biti informisanje sagovornika o dostignućima, privlačenju direktnih stranih investicija, jačanju bilateralnih odnosa. U agendi su i susreti sa kolegama iz evropskih država. Haradinajće se u Vašingtonu susresti sa senatorima i kongresmenima i drugim uticajnim ličnostima SAD.

- Amerika je strateški partner Kosova i dosadašnji odnosi će biti i dalje produbljivani - kazao je Haradinaj.