POKRILI SE UŠIMA! Tači i Haradinaj manji od makovog zrna tokom Vučićeve posete Kosovu!

Dok prištinski mediji danas izveštavaju o poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji, predstavnici privremenih organa u Prištini, Hašim Tači i Ramuš Haradinaj, povukli su se iz javnosti, a na posetu su se indirektno osvrnuli na društvenim mrežama, ne pominjući ni posetu, ni Vučića.

Zlo dočekalo zlo: Haradinaj i Tači na prištinskom aerodromu
Haradinaj i Tači, Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

Tako je Haradinaj poručio da "Kosovo i njegov narod poštuju pravnu državu u svom teritorijalnom integritetu", kao i demokratske vrednosti, te da "uverava" da će svaki pokušaj ugrožavanja tih osnovnih principa, "za koje će se naši ljudi žrtvovati, biti poražen".

PREDSEDNIK NA KOSOVU Vučića u Lešku dočekali sa "Aco, Srbine!" i uz "Svilen konac" (VIDEO)

Prištinska Bota sot je ranije danas objavila da je Tači "jedva preživeo" Vučićevo odbijanje da razgovara sa njim juče u Briselu, a danas, kažu, dok Vučić na severu KiM obilazi Gazivode, Tači "spava".

Tači je, međutim, na svom Fejsbuk profilu napisao da se pitanje volje građana triju opština juga centralne Srbije o pripajanju Kosovu može rešiti, te poručio: "Ne smemo biti robovi zloglasnog Aleksandra Rankovića, već treba da radimo na ispravljanju istorije".

Ako su oni i bili uzdržani, potpedsednik kosovske vlade Enver Hodžaj nije oklevao: posetu predsednika Srbije Gazivodama uporedio je sa odlaskom Slobodana Miloševića na Gazimestan i dodao da su "slike odatle - slike sramote i šovinizma", te zaključio da Vučićev dolazak pokazuje da Evropska služba za spoljne poslove, Federike Mogerini, "promoviše antievropsku politiku na Balkanu".

PROČITAJTE JOŠ VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

Povezane vesti

 • Korisnik: Nikola
  09/09/2018 - 09:42
  Sad su manji od makovog zrna.
 • Korisnik: Nikola
  09/09/2018 - 09:42
  Povukli se jer su porazeni.
 • Korisnik: hana
  09/09/2018 - 09:36
  I treba da budu manji od makovog zrna.
 • Korisnik: maja
  09/09/2018 - 09:31
  Taciju i Haradinaju je zadat ozbiljan udarac, mislili su da provokacijama i pretnjama mogu nesto postici, ali su se prevarili, nas predsednik je neustrasiv.
 • Korisnik: Darko
  09/09/2018 - 07:36
  Nigde ih zivih nije bilo. Naredili Ameri da budu mirni kao bube.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi