Palma u Guči
Alo!
Palma u Guči

Alo!

Palma u Guči , Foto: Alo!

* Palma tradicionlano posetio Guču

* Prvi čovek Jagodine svima je izašao u susret

* Poručio je da bez trube nema veselja u Srbiji

Međutim, Palmino pojavljivanje na Saboru trubača izazvalo je pravu pometnju među ljudima koji su se tamo zatekli. Veliki broj njih, kako starih tako i mladih, želeo je da se slika s Markovićem. Prvi čovek Jagodine svima je izašao u susret, a budući da je sa mnogima i popričao, fotografisanje je potrajalo satima...

Palma u Guči

Alo!

Palma u Guči , Foto: Alo!

Palma nije skrivao zadovoljstvo zbog takvog dočeka na jednom od najstarijih festivala tradicionalne muzike na svetu, odakle je poručio da bez trube nema veselja u Srbiji.

Zelenović uskoro peva pred tužiocem!

AUTOR: E. A. DATUM I VREME: 11.08.2019. 17:33 - 11.08.2019. 17:47 Nije čudo što Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca i jedan od lidera SZS-a, preti ratom. Nebojša Zelenović, Foto: Alo! Vladimir Marković * Nebojši Zelenoviću gori pod nogama * Uskoro bi trebalo da ide na saslušanje zbog zloupotrebe službenog položaja * Đilasov pajtos će uskoro da "peva" pred tužiocem Naime njemu gori pod nogama, a kako „Alo!"

 

Palma u Guči

Alo!

Palma u Guči , Foto: Alo!

 - I kada se dete rodi, i kada su krštenja u crkvi, i kada su venčanja i svadbe, truba je tu da razveseli. Srpska truba se koristila i za vreme ratova i sa trubom su Srbi branili srpska ognjišta. Moja poruka je da se više nikada ne zarati i da trubu koristimo samo u veselju - poručio je Palma iz Guče. On je rekao i da Srbija mora da poštuje tradiciju, a naročito srpsko kolo. 

Palma u Guči

Alo!

Palma u Guči , Foto: Alo!

- Ako je Unesko upisao srpsko kolo na reprezentativnu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa čovečanstva, onda i svi mi u Srbiji moramo da priznamo srpsko kolo. Međunarodni poslovni klub sa sedištem u Parizu proglasio je Sabor trubača u Guči za najveći srpski brend. Svi u svetu poštuju srpsku tradiciju i mi u Srbiji posebno treba da negujemo i poštujemo naše brendove kao što je Guča i da se ponosimo njima - zaključio je Marković. 

PROČITAJTE JOŠ:

 BONUS VIDEO: Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista