GORAN VESIĆ OTKRIO DA LI ĆE BEOGRAD BITI STAVLJEN U KARANTIN Sve zavisi od OVOGA!

U Beogradu je 400.000 građana preko 65 godina

Goran Vesić
Goran Vesić, Foto: Alo/Marko Metlaš

Odluka o stavljanju Beograda u karantin nije doneta, ona je samo krajnja mera i ona zavisi samo od Beograđana, rekao je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

"Ako se budemo pridržavali svih mera Vlade Srbije i upustava epidemiologa do takve mere niće doći”, rekao je Vesić.

On je rekao da ako takva odluka bude doneta, Beograd će je realizovati kao i sve drugo što je naložila Vlada republike Srbije.

"Stavljanje grada od dva miliona stanovnika u karantin je opsežna operacija u kojoj pored lokalne samouprave moraju da učestvuju vojska i policija”, rekao je Vesić i dodao da će ta operacija zahtevati veliki broj ljudi.

Dodao je da većina Beograđana veoma poštuje mere Vlade Srbije, ali i naglasio da je dovoljno da nekoliko ljudi ne poštuje, pa da disciplina svih ostalih građana pada u vodu.

Goran Vesić
Goran Vesić, Foto: Alo/Marko Metlaš

U Beogradu je 400.000 građana preko 65 godina i već su u nekoj vrsti karantina a njima se pomaže preko 17 volonterskih centara.

“Preko paketa koje pakujemo u Štark areni želimo da budemo u stalnom kontaktnu sa njima i pomognemo im”, rekao je Vesić.

On je poručio da Beograd kao najveće žarište epidemije treba da poštuje sva uputstva koja daju epidemiolozi i Vlada Srbije i da se u tom slučaju nada da će scenario karantina za čitav grad biti izbegnut.

“Ukoliko karantin bude morao da se sprovede da bi se sačuvali ljudskih životi, to će biti sprovedeno”, zaključio je Vesić.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi