Aleksandar Vučić
printscreen

 

Aleksandar Vučić

printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: printscreen

* Aleksandar Vučić je govorio o aktuelnim temama

* Priču je počeo o Kosovu

* Ovo je bilo jedno od njegovih najiskrenijih obraćanja narodu

Predsednik Vučić je, ekskluzivno u emisiji Dušice Spasić, govorio je o aktuelnoj političkoj situaciji u Srbiji, regionu, kao i o nezaobilaznoj temi Kosova.

Obraćanje je počeo na temu Kosova.

- Nervoza je velika, kao i ono juče i ono prekjuče. Čekam da postavim novo pitanje jesmo li poslali antraks ili nešto drugo ili su lagali kao i obično za trovanje.

Istakao je da nije bilo nikakve infekcije zbog koverti sa glasoivima iz centralne Sbije, kako su sami potvrdili, i da su čitavu priču izmislili.

- Bukvalno su sve izmisli zato što ne znaju šta će sa sobom, oni bi da kupe vreme, da se desi viša sila, da ostanu na vlasti. Svi su nervozni zbog naših rezultata.

Aleksandar Vučić

printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: printscreen

- Da vidimo ko je otrovan, ko su ti koji su otrovani, ko su ti teroristi koji truju. To više nije za tačku u cirkusu.

- Ponosan sam što našem narodu smem da kažem istinu, to mogu da kažem na civilizovani način.

Kurti kaže da niste u poziciji da komentarišete njihove nacionalne simbole.

- Njemu stilistika i jezik ne idu najbolje. Tek ću da komentarišem. Ne, nego će on da mi zabrani. Niko otvorenije ne radi na stvaranju Velike Albanije kao što to radi Aljbin Kurti. Ni on ni ambasador Velike Britanije, a ni zajedno, ne mogu da mi zabrane - istakao je Vučić i dodao: Međunarodna zajednica se rukovodi dvostrukim aršinima. Da li bi se ambasador Nikolas Abot slikao s Miloradom Dodikom pod, na primer, zastavom Republike Donbas.

Nastavili su sa pitanjem o Evropskoj Uniji. 

Vučić se sastao sa Mondolinijem!

AUTOR: Tanjug/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 17.10.2019. 15:56 Mondoloni, koji je bivši ambasador Francuske u Srbiji, boravi u Beogradu, gde učestvuje na Beogradskom bezbednosnom forumu 2019. Foto: Instagram printscreen Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa direktorom Direkcije za kontinentalnu Evropu Ministarstva spoljnih poslova Francuske Frederikom Mondolonijem.

- "Ja verujem da će Francuska ostati pri svom stavu i da oni traže neku novu metodologiju za EU. Podržavam da Albanija i Severna Makedonija dobiju početak pregovora, plašim se da to neće dobiti, a i za nas će biti teze procedure. Verujem da ću u novembru videti predsednika Makrona u Parizu i da ću tada detaljnije moći da razgovaram, a potom ću se sastati i sa Putinom.

- Nikome ne dozvoljavam da ugrozi naše prijateljstvo sa Rusijom, Kinom... Predstavljam Srbiju i moj posao je da bude što više investitora. Odavde su svi hteli da beže, sada smo sve obezbedili, otvorili smo fabrike, zaposlili ljude. 

- Eto, otvaramo fabriku i u Malom Zvorniku. Biće još 400 radnih mesta. Naša je obaveza da sačuvamo naše ljude, naš narod, a da idemo ka Eu i gradimo što bolje odnose.

-A šta se zbiva, da ne upotrebim neku tešku reč, kao ludilo, ali to je haos u međuanrodnim odnosima, koji niko ne moze da definiše na nabolji način i niko ne zna šat će biti. Jer, kada je Erdogan bio u Srbiji imao je jedan odnos sa američkim predsednikom, kada je otišao. Mi smo mala država, tako da u se i u svoje kljuse.

PROČITAJTE JOŠ:

- U subotu u 13 sat u Batajnici će biti nove mašine, novo oružje, time pokazuje koliko Srbija može da ide napred. 

Nastavili su pričom o Erdoganu i Siriji.

- Naši prijatelji su i Turci i Sirijci.

Erdogan je rekao da će pustiti Sirijce. Ukoliko navrnu izbeglice kod nas, šta ćemo mi?, upitala je Dušica.

- Sačuvaćemo mi Srbiju. Kakvu odluku budemo doneli, donećemo je sa našim partnerima, imaćemo humani odnos, ali sačuvaćemo naš narod. Svi su mnogo nervozni.

- Pojavile su se slike zlodela, užasa, mi se skloinimo, ne učestvujemo u tome. Žao mi je što ginu ljudi.

Nervoza u Beogradu i Prištini.

- Nervoza je u Prištini, u Beogradu nije.

Predsednik je prokomentarisao spaljivanje Vesićeve knjige.

- Vrlo loša slika je bila paljenje Vesićeve knjige. Tužilaštvo će da deluje po pitanju Trifunovića, jer je tvrdio da mu je neko nudio novac. Ali, ne može da ga nađe na Baliju. A da raspisujem poternicu na Bali, zbog budalaštine nećemo.

- Nadležni organi znaju ko je spaljivao knjige, samo traže dovoljno dokaza. A onda će svi da vide koliki su ovi bili lažovi. To su sve radili pripadnici Saveza za Srbiju. I to njih četvorica.

PROČITAJTE JOŠ:

- Reč je o notornim lažovima!

- Haradinaj i njegovi nisu palili knjige, jer oni ne čitaju. Ali su palili naše smokije i plazme. Pravili malu lomaču. To su i ove budale radile! 

- Zamislite da naši momci nisu bili jači od njih. Vesića bi linčovali. Mislite da možete da se iživljivate jer smo mi trpeljivi. A što ste mangupi, šemekeri, sram vas bilo! Vređaju žene!

- Kada su krenuli protesti imali su 17 odsto, a sada su na 8,9 odsto. Ozbiljni igrači ima da ih pojedu. Nema ništa od toga. Sve su homogeniji, sve luđi, zato postoji opasnost.

- Do tada ćemo da ih puštamo da divljaju! 

Vučić je rekao da će početkom novembra penzioneri dobiti po 5.000 dinara, i rekao oko otvaranja novih auto-puteva.

- Otvaraćemo auto - puteve. Svake godine ćemo povećavati plate. Mi se bavimo sigurnošću penzionera i radnika - rekao je Vučić.

 BONUS VIDEO: VUČIĆ ZA ALO RS! Odlazim sa čela stranke!