Miroslav Lazanski
Printscreen:Youtube
Miroslav Lazanski

Printscreen:Youtube

Miroslav Lazanski, Foto: Printscreen:Youtube

Pročitajte još:

 

Vojska Republike Srpske ga je takođe intenzivno tražila, a zapravo je kuriozitet to da su samo hteli da ga zarobe, posle čega bi u svakom slučaju morali da ga vrate snagama NATO.

Ipak, američki marinci su posle nekoliko dana locirali O Grejdija i on je evakuisan helikopterom.

U emisiji "Lazanski direktno" na RTRS ovog događaja prisetili su se novinar, pisac i vojno-politički komentator Miroslav Lazasnki i njegov gost, dr Nenad Miloradović, pomoćnik ministra odbrane Republike Srbije.

Preporučujemo i ovo:

 

- To je prvi slučaj obaranja F-16 sa "Kubom". Onaj F-16 koji je oboren kod Šapca je oboren Nevom. PVO RS se dobro pokazao - podsetio je Lazanski.

Dr Miloradović je rekao da je 2K12 Kub i dalje jedan od najrasprostranjeniji PVO na svetu, te da ga razne zemlje, pa i Srbija, modernizuju.

 

- Znatno je povećan i kvalitet radarske slike, otpornosno ometanje, brzina reakcije i pasivnost - kaže dr Miloradović i dodaje da je vojska Srbije na vežbama imala 21 pogodak iz 22 gađanja, koristeći modernizovane sisteme 2K12 Kub i Neva.

Lazanski je dodao da smo onda potrošili dosta raketa, a dr Miloradović je odgovorio da "imamo dovoljnu količinu raketa".