SRC "Milan Gale Muškatirović"
Grad Beograd
Goran Vesić

Tanjug

Goran Vesić, Foto: Tanjug

Svi dugovi opštinskog preduzeća SC "Milan Gale Muškatirović" koji nisu plaćeni, moraće da budu izmireni od strane osnivača - opštine Stari Grad, naveo je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- Opština Stari Grad ima budžet od 468 miliona dinara, a samo firmi Kodeks dali su ove godine 92 miliona, odnosno petinu opštinskog budžeta - objavio je Vesić na svom Fejsbuk nalogu.

Pročitajte još:

To što je predsednik opštine Marko Bastać dao Kodeksu, naveo je Vesić, bilo je dovoljno da opština Stari Grad plati skoro sve dugove u SC "Milan Gale Muškatirović", koje je, kaže, Bastać napravio tako što godinama nije plaćao ni struju, ni vodu, ni grejanje.

Zamenik gradonačlenika ističe da će opština dugove morati da plati do poslednjeg dinara i u skladu sa odlukama Grada Beograda.

Ani Brnabić pao mrak na oči kad su joj novinari postavili jedno pitanje! BESNA KAO RIS!

AUTOR: Alo.rs/ Tanjug/ M. I. DATUM I VREME: 07.08.2019. 13:37 Predsednica Valde boravila je danas u Novom sadu. Ana Brnabić, Foto: Alo!/Vladimir Marković Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić poručila je danas u Novom Sadu, gde počinje izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti, da je to način da se izrazi zahvalnost ljudima koji svaki dan stavljaju svoje živote u opasnost, da bi životi ostalih građana bili mirni i bezbedni.

- Opština Stari Grad moraće da plati i Toplanama, i Vodovodu i EPS-u. Ako oni ne budu hteli da plate, biće im umanjeni transferi Grada za dug, pa će tako dugovi da budu izmireni - naveo je Vesić.

Grad Beograd je u subotu, 3. avgusta, preuzeo upravljanje nad bazenom i celokupnom gradskom imovinom s kojom je, kako je tada saopšteno, "na nedomaćinski način do sada raspolagalo opštinsko javno preduzeće SRPC 'Milan Gale Muškatirović'".

BONUS VIDEO: Pitali smo građane šta misle o Borisu Džonsonu - jedan odgovor je HIT