SRBIJA NIJE SLABA ONOLIKO KOLIKO JE BILA Svaki put kad se sretnemo situacija na Kosovu komplikovanija! Evo o čemu su razgovarali Vučić i Irinej na Andrićevom vencu!

Predsednik je zahvalio patrijarhu na tome što je crkva uvek uz svoj narod i državu

Aleksandar Vučić, Patrijarh Iri
Aleksandar Vučić, Patrijarh Iri, Foto: Tanjug

* Vučić na sastanku sa patrijarhom Irinejom

* Poglavar SPC se zahvalio predsedniku

* Vučić mu je uzvratio da mu je uvek čast da razgovara sa patrijarhom

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas u Predsedništvu sa patrijarhom srpskim Irinejem, uz ocenu da je situacija na Kosovu i Metohiji svaki put kada se sretnu komplikovanija, ali da Srbiji ne preostaje ništa drugo osim da se bori.

Patrijarh Irinej sa predsednikom Aleksandrom Vučićem

- Situacija na Kosovu i Metohiji nije jednostavna i čini mi se da je komplikovanija svaki put kada se vidimo i razgovaramo, ali mi nemamo šta drugo osim da se borimo koliko možemo - rekao je Vučić.

EKSKLUZIVNO ZA ALO.RS! Predsednik Vučić otkrio ko su "SPAVAČI" iz redova SNS!

Predsednik je zahvalio patrijarhu na tome što je crkva uvek uz svoj narod i državu.

Patrijarh Irinej se osvrnuo na poziv tužilaštva Specijalnog suda za ratne zločine na Kosovu Ramušu Haradinaju za saslušanje, upitavši ironično "da li su se izvinili oni što su morali da ga pozovu" i primetio da je to "cirkus".

Aleksandar Vučić, Patrijarh Iri
Aleksandar Vučić, Patrijarh Iri, Foto: Tanjug

Vučić je konstatovao da će se Haradinaj vratiti, a da, nažalost, "imamo neke naše koji staju na njegovu stranu i stranu onih koji su proganjali srpski narod".

- Ali, borićemo se. Nije naša Srbija onoliko slaba koliko je bila, naprotiv, jača je i biće snažnija u svakom pogledu, pre svega ekonomskom - rekao je Vučić, na šta je patrijarh istakao da "imamo razloga i prava da to činimo“, da se borimo.

Predsednik Srbije osvnuo se i na pisanje pojedinih medija da će vladika Maksim biti "sklonjen" sa pravoslavnog Bogoslovskog fakulteta, navodno zato što je kritikovao njegovu politiku na Kosovu i Metohiji.

- Videli ste da su neki objavljivali da sam se ja mešao u smenjivanje nekih ljudi, koje i ne poznajem. Ne znam ni ko su ti ljudi, ni šta rade... Ali, šta ja tu mogu - kazao je on.

Patrijarh je na to konstatovao: "I priča se da štampa nema slobodu...".

Poglavar SPC se zahvalio predsedniku na tome što je odvojio vreme za njihov susret, a Vučić mu je uzvratio da mu je uvek čast da razgovara sa patrijarhom.

BONUS VIDEO: Ramuš Haradinaj će biti osuđen na doživotnu kaznu zatvora? 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi