JOŠ MALO Sutra počinje predizborna tišina

Stranke, koalicije i udruženja gradjana koje 24. aprila učestvuju na vanrednim parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima, mogu da vode izbornu kampanju do sutra u ponoć, kada počinje predizborna tišina.

18+
Klikni da vidiš sliku
Tišina
Tišina, Foto: Profimedia

Predizborna tišina trajaće do nedelje u 20 sati, kada se zatvaraju biračka mesta i do kada je zabranjena izborna propaganda, održavanje javnih skupova i objavljivanje procene izbornih rezultata.

Na sam dan glasanja, u nedelju od sedam do 20 sati, dozvoljeno je objavljivanje izveštaja o tome gde su kandidati glasali, ali ne i njihovih izjava.

Tokom izborne tišine dozvoljeno je i emitovanje informacija o izlaznosti građana i spotova nadležnih republičkih organa i nevladinih organizacija u kojima se građani upućuju u koje vreme i na koji način mogu da glasaju.

Dok je na snazi izborna tišina, na biračkom mestu i na 50 metara od biračkog mesta zabranjeno je isticanje simbola političkih stranaka i drugog propagandnog materijala.

Ako se ta odredba ne poštuje, birački odbor se, po zakonu, raspušta, a glasanje ponavlja.

 • Korisnik: momazver
  20/04/2016 - 14:45
  FALIM TE BOŽE! Dosta više ludila, ispiranja mozga i zagadjivanja čovekove radne i životne sredine! NA VRATA MI DOLAZILI DA GLASAM ZA NJIH! Al da budem pošten zgodne agitpropovke imaju obe stranke i pozvao bi ih na kafu, al šta da radim s onima što nosaju motke sa zastavama. Dibidus ne mogu da mi se uklope ni u kakvu kućnu šemu/koncepciju.Rekao sam ovoj jednoj da navrati kad ovo ludilo prodje.Da mi vodi..kampanju...po kući...Će dodje? Će vidimo?!
 • Korisnik: I ja sam gladan!
  20/04/2016 - 11:15
  Ajde da se kladimo da cim pocne tisina, razotkriva se ko je ubio onu mladu pevacicu granda, a to se zna od drugog, treceg dana jos.. Taman idealna prilika da premijer i njegov Nebojsa-ja sam ponizni sluga-Stefanovic tik pred izbore ne silaze sa naslovnih strana i pricaju kako je ovo zahvaljujuci vlasti razreseno i bla bla... Evo ruku u vatru, ma ruke obe dajem, secite ako gresim... Zivi bili pa videli...
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi