Ana Brnabić
Tanjug/Tanja Valić
Ana Brnabić

Tanjug/Tanja Valić

Ana Brnabić, Foto: Tanjug/Tanja Valić

Premijerka Srbije Ana Brnabić je saopštila da se sutra očekuje sletanje aviona iz Kine koji će doneti medicinsku opremu neophodnu u ovakvoj situaciji u kojoj se Srbija nalazi.

- Sutra između 19 i 20 sati očekujemo veliku pošiljku iz NR Kine, naš najveći avion je poleteo i sutra uveče se vraća iz Šangaja sa zaštititnom opremom - istakla je predsednica Vlade RS.

- Mi ćemo se svi zajedno boriti za život svakog čoveka i pojedinca. Učinićemo sve što možemo da u ovoj borbi bude što manje žrtava. Korona virus nije samo jedina bolest sa kojom se borio ovaj čovek, imao je zdravstvene tegobe. Danas smo dobili najveću opomenu koliko je teška borba i izazov sa kojom se suočavamo - rekla je Brnabić.

Medicinska pomoć iz Kine doći će u Srbiju sutra, a sa njom i kineski eksperti za korona virus, rekla je premijerka Brnabić na večerašnjoj konferenciji za štampu.

Ana Brnabić

printskrin

Ana Brnabić, Foto: printskrin

Avion koji je Vlada poslala u Kinu biće napunjen medicinskom opremom, kako je rekla premijerka, ali, mnogo važnije i ljudstvom.

Naš najveći avion erbas A330 odleteo je za Kinu i sutra se očekuje da se vrati sa velikom pošiljkom pomoći za Srbiju, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić.

Istakla je da je to organizovano zahvaljujući angažmanu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da se taj avion trenutno nalazi nadomak Šangaja.

Ana Brnabić

printskrin

Ana Brnabić, Foto: printskrin

Zamolila je poslodavce u Srbji da zaposleni rade od kuće, a da se za one koji to ne mogu obezbedi prevoz, kao i da se ti poslodavci preko Privredne komore Srbije jave vladi.

Pokušaćemo da privreda trpi što manje, rekla je Brnabić dodajući da niko neće propasti ako bude slabije poslovao u ovoj situaciji.

Molim vas da ostanete kući, poručila je Branbić.