Dragan Šutanovac
Oliver Bunić
Dragan Šutanovac

Oliver Bunić

Dragan Šutanovac, Foto: Oliver Bunić

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac sastaće se sutra sa Zoranom Zaevom, predsednikom Vlade Makedonije u Skoplju. Kako "Alo!" saznaje susret je dogovoren na obostranu inicijativu.

- Sastanak lidera DS-a i premijera Makedonije dogovoren je na obostranu inicijativu još u maju ove godine - navodi naš dobro obavešteni izvor blizak DS-u i podseća da je delegacija te stranke boravila u Makedoniji krajem maja kada su prisustvovali kongresu SDSM-a na kome se biralo stranačko rukovodstvo.

- Dragan Šutanovac i Zoran Zaev su članovi predsedništva PES-a (Partija evropskih socijalista) i saradnja je dobra - objašnjava naš izvor i dodaje da će Šutanovac pre susreta sa Zaevom posetiti Leskovac gde se trenutno održava "Roštiljijada".

Zoran Zaev

Profimedia

Zoran Zaev, Foto: Profimedia.rs

Inače, dva lidera sestrinskih socijaldemokratskih stranaka – DS-a i SDSM-a, razgovaraće o situaciji u regionu, odnosima Srbije i Makedonije, uspostavljanju neophodne stabilnosti, kao i o nastavku dobre zajedničke stranačke saradnje.

Dragan Šutanovac, koji će predvoditi delegaciju Demokratske stranke imaće niz bilateralnih sastanaka sa šefom poslaničke grupe Socijaldemokratskog saveza Makedonije i poslanicima u makedonskom Sobranju, kao i sa najvišim rukovodstvom ove stranke.

Delegaciju Demokratske stranke čine i šef poslaničke grupe DS Goran Ćirić, narodna poslanica i internacionalna sekretarka Aleksandra Jerkov, narodni poslanik Radoslav Milojičić i sekretar Demokratske stranke Goran Jaić.

Komentari (2)

Smeki

29.08.2017 20:06

Čovek koji je ispod cenzusa ide kod prvog čoveka jedne komšijske države da mu krade vreme. Ali, sve je jasno, ovo mu Ameri prave EPP, da je ko bajagi nešto važan. Da se umreš od smeha.

plc

30.08.2017 22:45

@Smeki - @ Smeki : Možeš ti dečko da umureš od smeha do sutra , g-din Šutanovac uživa veliki ugled u svetu ( ovde ga pljuje žuta štampa i tabloidi ) , njemu su sva vrata otvorena u Vašingtonu , bio je ministar vojni za primer .Sadašnji ministar vojni je karikatura od ministra , nije služio vojsku , a pitanje je da li zna engleski jezik pošto se to u JUL-u kod Mire M. nije učilo . Pitanje je ko će da primi u posetu takvog ministra .