VUČIĆ NA FON-U Studenti, ako ste vredni, uspećete

Na beogradskom Fakultetu organizacionih nauka otovoreno je Svetsko takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja, na kome će učestvovati timovi 16 prestižnih svetskih univerziteta. Otvaranju manifestacije prisustvovao je i premijer Aleksandar Vučić.

Vučić sa studentima FON-a
Vučić sa studentima FON-a, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Vučić je na skupu izjavio da se Srbija oslanja na znanje i mlade, u veri da će uspeti da obnove preduzetnički duh izgubiljen pre 50 godina.

- Vaš primer pokazuje celom svetu, ovoj zemlji i mladima ove zemlje, da možete da budete veoma uspešni ako ste vredni. Imamo mnogo talentovanih, ljudi sa mnogo ideja - rekao je Vučić i dodao da je ponosan što su studeni FON-a, sa profesorkom Vesnom Damnjanović, nakon nedavne pobede u Kanadi bili njegovi gosti u Vladi Srbije.

Premijer je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da pročita pobedničku studiju slučaja koja se odnoslila na unapređenje poslovanja jedne brazilske kompanije.

Vučić je izrazio očekivanje da će isti tim pobediti i u Beogradu i dodao da se ipak ne slaže sa tim da "nije važno ko će pobediti".

"Imaćete našu punu podršku. Nadam se da ćemo imati priliku da uradimo nešto za vas, za vaš fakultet i vas mlade ljude", poručio je Vučić.

Damnjanović je zahvalila premijeru na prepoznavanju značaja rezultata koje je njen tim ostvario u Montrealu, ali i na tome što dele zajedničku viziju da najtalentovaniji studenti mogu da pomognu razvoju zemlje.

"Belgrade Busines International Case Competition" (BBICC) takmičenje, koje između ostalog podržava razvoj ideja najtalentovanijih studenata, okupio je 96 studenata i profesora sa 16 univerziteta, među kojima su i univerziteti iz SAD-a, Kanade, Singapura, Australije, Irske, Danske i Holandije.

Skupu je prisustvovao i ministar prosvete Srđan Verbić, kao i prorektor za nauku, inovacije i transfer tehnologije Univerziteta u Beogradu Živoslav Tešić i predsednik Srpske asocijacije menadžera Milan Petrović.

Finalno takmičenje biće 9. aprila.

 • Korisnik: KOLE
  05/04/2016 - 18:26
  Kao mi politicari iz 90 te bez dana radnog staza pokrademo i opustosimo celu zemlju
 • Korisnik: mrki
  05/04/2016 - 14:37
  Ako budu vredni uspeće u inostranstvu.
 • Korisnik: KOLJA
  05/04/2016 - 14:24
  KAO TVOJI MINISTRI DA UZI-MAJU KOFERE ,FALSIFIKUJU DIPLOME ,I PROSIPAJU MAGLU
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi