"VRLO JE MOGUĆE NASILNO RUŠENJE VLASTI U RS" Strane službe vršljaju po Bosni, koriste stare metode i "odrađuju posao", a meta je ČOVEK KOJI SMETA

Kandidat za predsednika Republike Srpske Darko Matijašević kaže da je vrlo moguće da se dogodi nasilno rušenje vlasti u Republici Srpskoj i da je to završna faza obaveštajnog rada stranih službi.

Dodik i Vučić
Milorad Dodik, Foto: Tanjug/Tanja Valič 15.7.2018.

On kaže da su najmoćnije sile involvirane u BiH, da je metodologija rada poznata, da se prvo ide ekonomskim pritiskom, a zatim se traže pogodni kandidati koji će za te službe da "odrade posao".

To se radi, kako kaže, na jedan latentan način, favorizuju se određene grupacije, stvara se povod na osnovu koga će NATO ili visoki predstavnika doneti određene odluke "u ime ili za račun određene snage".

MI6 Logo
MI6 Logo, Foto: Wikipedia

Na konstataciju da on neskriveno daje podršku Miloradu Dodiku, Matijašević kaže da ne daje podršku Dodiku, već institucijama BiH i to tako da Srbi koji su u njima "slušaju šta se radi u Banjaluci".

- Predstavnik sam Srpske napredne stranke i mi vodimo autonomnu stranačku politiku koja će podržti institucije RS i jačati institucije RS, bez obzira ko se nalazio na čelu tih institucija - rekao je on za TV Prva.

Dodaje da se neće dozvoliti da se unutarsrpski sukob prelije na takav način da može da destabilizuje ne samo RS nego direktno da ugrozi i Srbiju.

- Mandat ljudi u institucijama BiH crpe iz RS, mora postojati potpuna sinergija, saglasje po svim važnim pitanjima - pojasnio je Matijašević.

Upitan da li je to saglasje moguće ako na izborima učestvuje 7.497 kandidata, 58 stranaka, 36 koalicija, on je rekao da to nije nepoznato i da u svetu postoje grupacije političkih faktora.

- MI smo jasni. SNS je vanparlamentarana stranka u RS. Mi smo sestrinska stranka SNS iz Srbije i najveća smo politička partija, jer Aleksandra Vučića doživljavamo kao predsednika svih Srba - zaključio je on.

PROČITAJTE JOŠ VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi