Stranci više ne odlučuju ko će vladati u Srbiji

Ministar odbrane Aleksandar Vulin komentarisao je pismo Dragana Đilasa predsedniku grupe Evropske narodne partije u EP Manfredu Veberu, uz poruku lideru Stranke slobode i pravde da se žali pogrešnoj adresi, jer, kako tvrdi, stranci više ne odlučuju ko će vladati u Srbiji.

Opozicija
Opozicija, Foto: Prinstcreen

U saopštenju koje je dostavio medijima Vulin kaže i da "Đilas lako nalazi saveznike među Šiptarima, a teško među Srbima", što tumači činjenicom da "kada stranci napadaju Srbiju Ðilas je tu da ih podrži, a kada stranci pohvale Srbiju Ðilas je tu da ih napadne".

"Za Ðilasa mera svih stvari je stepen mržnje prema Vučiću. Zato Ðilas lako nalazi saveznike među Šiptarima, a teško među Srbima", ocenio je Vulin.

Vulin navodi i da Đilasa nije briga "koliko njegova mržnja košta Srbiju" i da je spreman da "ugledom Srbije plati svaki račun" ako ga neki stranac podrži, uz zaključak da Ðilas "plače na pogrešnoj adresi", jer stranci više ne odlučuju ko će vladati u Srbiji.

Đilas je u otvorenom pismu Veberu, koji je u okviru delegacije EP bio u radnoj poseti Srbiji, naveo da je veliki deo građana Srbije s nevericom saslušao njegove izjave o tome da s Aleksandrom Vučićem deli vrednosti i ideje borbe za nezavisne institucije, vladavinu prava i slobodne medije.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi