SRPSKA POLICIJA PREDANO RADI Stefanović: Pripadnici MUP-a zaplenili su na teritoriji naše zemlje više od 6,2 tone narkotika

Govoreći o izazovima migracija, Stefanović je istakao da region Zapadnog Balkana predstavlja jednu od glavnih ruta migracija ka zemljama Zapadne Evrope

Nebojša Stefanović
Nebojša Stefanović, Foto: Alo!

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović rekao je danas da su u Srbiji od početka godine procesuirane 22 organizovane kriminalne grupe, od kojih se većina bavila trgovinom narkoticima, i tom prilikom je uhapšeno 128 članova ovih grupa.

„Pripadnici MUP-a zaplenili su na teritoriji naše zemlje više od 6,2 tone narkotika, ali su istovremeno učestvovali i u devet međunarodnih akcija u kojima je oduzeto 1,9 tona kokaina, oko 140 kilograma marihuane i pronađeno sedam laboratorija za proizvodnju narkotika“, rekao je ministar tokom predavanja na temu „Uticaj međunarodne saradnje na bezbednost Republike Srbije“ koje je održao studentima nemačkog Federalnog univerziteta primenjenih nauka i javne uprave i Kriminalističko-policijskog univerziteta u Beogradu.

Nebojša Stefanović
Nebojša Stefanović, Foto: Alo!

Stefanović je rekao da ovi rezultati govore da srpska policija predano radi na suzbijanju trgovine narkoticima na svojoj teritoriji, ali i da daje veliki doprinos u međunarodnoj borbi.

„Drago nam je što danas sve više međunarodnih subjekata prepoznaje napor koji je Republika Srbija uložila u regionalnu i globalnu bezbednost. Težićemo i u narednom periodu proširivanju bezbednosne saradnje, kao i uspostavljanju veza sa novim partnerima u borbi protiv kriminala“, rekao je Stefanović.

Nebojša Stefanović
Nebojša Stefanović, Foto: Alo!

On je istakao da savremeni bezbednosni izazovi poput iregularnih migracija, terorizma i radikalizacije, kao i visokotehnološki kriminal, nameću potrebu za kontinuiranom i širokom policijskom saradnjom na svim nivoima i sa svim relevantnim partnerima.

Govoreći o izazovima migracija, Stefanović je istakao da region Zapadnog Balkana predstavlja jednu od glavnih ruta migracija ka zemljama Zapadne Evrope.

„Od početka migrantske krize kroz Srbiju je prošlo više od milion migranata, a trenutno u centrima za azil u našoj zemlji boravi oko 4.000. Srbija je od početka migracija preduzela važne korake na ojačavanju svoje granice u cilju sprečavanja iregularnih migracija i krijumčarenja ljudi, kao i zaštite bezbednosti Srbije. Ujedno smo se trudili da svima koji su boravili u našoj zemlji omogućimo humane uslove i svu neophodnu negu“, objasnio je Stefanović.

Nebojša Stefanović
Nebojša Stefanović, Foto: Alo!

Govoreći o posvećenosti srpske policije međunarodnoj saradnji,Stefanović je podsetio na činjenicu da Interpol, već pet godina zaredom, svrstava našu policiju u deset najpoželjnijih partnera za saradnju. Takođe, kako je rekao, i Europol nas prepoznaje kao trećeg najpoželjnijeg partnera izvan Evropske unije, imajući u vidu obim razmenjenih informacija.

Ističući da Republika Srbija u sklopu borbe protiv kriminala prepoznaje potrebu za stalnom i širokom saradnjom sa drugim policijama sveta, Stefanović je podsetio i da je, između ostalog, prvi zajednički operativni tim srpske policije osnovan 2016. godine upravo u saradnji sa policijom Savezne Republike Nemačke.

Nebojša Stefanović
Nebojša Stefanović, Foto: Alo!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi