Nebojša Stefanović
Alo! / Dejan Briza
Nebojša Stefanović, Foto: Alo! / Dejan Briza

* Povlačenje kosovskog zahteva za prijem u Interpol velika je pobeda Srbije i međunarodnog prava

* MInistar policije  zahvalio se ogromnom radu delegacije Republike Srbije

* Aplikacija Kosova je povučena neposredno pred početak Generalne skupštine Interpola 

Povlačenje kosovskog zahteva za prijem u Interpol velika je pobeda Srbije i međunarodnog prava, prokomentarisao je Nebojša Stefanović, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova.

Otkrivamo detalje sednice u Interpolu! Haradinaj se uplašio totalnog debakla, pa povukao neočekivan potez!

AUTOR: Alo.rs/I.L. DATUM I VREME: 15.10.2019. 15:45 - 15.10.2019. 15:52 Shvatili da će biti poraženi! Nebojša Stefanović, Foto: Tanjug/Sava Radovanović Daans je Ambasadi Srbije u Parizu dostavljena nota, kojom Ramuš Haradinaj povlači zahtev za prijem Kosova u Interpol. Kako saznajemo iz diplomatskih izvora, Priština je bukvalno povukla zahtev sat vremena pre početka sednice Generalne skupštine Interpola.

 

"Velika pobeda Srbije i međunarodnog prava! Zahvaljujući ogromnom radu delegacije Republike Srbije, aplikacija takozvanog Kosova je povučena neposredno pred početak Generalne skupštine Interpola u Santjagu", objavio je Stefanović na Tviteru.

 

U prethdnom tvitu, pre tri sata, on se zahvalio svima koji poštuju teritorijalni integritet Srbije.

"Eventualni prijem takozvanog Kosova u Interpol izazvao bi dalekosežne posledice i narušio globalnu borbu protiv kriminala", poručio je pratiocima Stefanović na engleskom jeziku.

Stefanović se zahvalio i svim državama koje su zajedno sa Republikom Srbijom bile pri stavu zaštite međunarodnog prava i onima koje su zajedno sa nama lobirale da rezultat bude ovakav.

„Hvala građanima Srbije koji su nas podržali i koji su verovali u našu delegaciju. Hvala svima koji su pružili podršku i koji su doveli do toga da rezultat bude sjajan za našu zemlju. Ovo je veliki dan za pobedu međunarodnog prava i veliki dan za Republiku Srbiju“, zaključio je Stefanović.

DOŽIVEĆE FIJASKO! Ivica Dačić osujetio plan Prištine! Otkrio šta im se sprema u Čileu - Interpol mogu samo da sanjaju!

INTERPOL KRŠI SVOJU REZOLUCIJU?! Prištinski lideri otpočeli taktiku! Upotrebiće ono najgore! Zbog Kosova gaze sva pravila - razlog zastrašujući!

BONUS VIDEO: Napad na Marka Ilića i Andriju Jorgića