OTKRIVENO KO JE VOĐA "SPONTANOG" PROTESTA Studente zloupotrebio funkcioner DS-a blizak Lutovcu i Đilasu (FOTO)

Stefan Ninić bio kandidat Demokratske stranke za odbornika Skupštine Beograda, a u kampanji za upravo završene izbore aktivno je promovisao bojkot.

Lutovac i Ninić
Lutovac i Ninić, Foto: Facebook/Printscreen

- Zbog odlučnosti da svoje kolege povedu u protestnu šetnju usled odluke države da ih izbaci iz domova, Marko Radović i Stefan Ninić, studenti Univerziteta u Beogradu, prepoznati su kao lideri protesta koji su pokrenuti prethodne večeri.

Ovako je novinar jednog opozicionog internet portala, koji je pod direktnom kontrolom lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa, opisao vođe sinoćnog studentskog protesta.

Stefan Ninić je predstavljen kao "student završne godine na Fakultetu političkih nauka", koji živi u "Studenjaku" na Novom Beogradu.

On je za taj opozicioni portal izjavio da je, "čim je stigla vest da će studenti ponovo biti iseljeni iz svojih domova, izašao revoltiran na terasu svoje sobe kako bi iskazao nezadovoljstvo".

– Iste sekunde sam izašao na terasu svoje sobe, čuo još jednog momka pored koji je takođe negodovao, i tad smo doneli odluku da izađemo napolje i da pozovem ljude – objasnio je Stefan kako se našao na čelu studentske kolone.

- Sve se SPONTANO odigralo. Pozvali smo na pobunu, svesni da neće biti ništa od ovoga ukoliko budemo čekali.

Ninić je poručio i da "oseća odgovornost zbog toga što je PREPOZNAT kao jedan od lidera studenata", te da "saoseća sa svim svojim kolegama".

Ipak, istina je malo drugačija. Malo više drugačija. Ipak se saznalo ko je zapravo Stefan Ninić, koliko SPONTANO je organizovao protest i ko ga je to PREPOZNAO kao lidera.

Dragan Đilas i Mlađan Đorđević
Foto: Alo!/Vladimir Marković

Zaključak je jednostavan: Sinoćni studentski protest nije nikakvo "spontano" okupljanje inicirano sa terase "Studenjaka", već politička akcija u režiji lidera SzS Dragana Đilasa.

Naime, Stefan Ninić nije samo zabrinuti student sa terase "Studenjaka", već funkcioner Demokratske stranke, i to veoma blizak predsedniku te partije Zoranu Lutovcu (vidi fotografiju s početka teksta) i njegovoj frakciji unutar podeljenog DS-a, kojom iz senke upravlja upravo Đilas.

O tome svedoči i tekst Blica iz novembra prošle godine. Tada je Ninić bio jedan od kandidata za predsednika Omladine Demokratske stranke, a kako je u tekstu navedeno, "naklonjen je aktuelnom predsedniku DS Zoranu Lutovcu, čiju podršku ima i koji je bliži opciji mladih iz Saveza za Srbiju".

Zoran Lutovac
Zoran Lutovac, Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Ninić je 2018. godine kao predsednik Demokratske omladine Lazarevca bio kandidat DS-a za odbornika Skupštine Beograda.

Dakle, još jednom, zaključak je jasan: Sinoćni studentski protest nije nikakvo "spontano" okupljanje inicirano sa terase "Studenjaka", već politička akcija u režiji lidera SzS Dragana Đilasa, a studenti koji su se okupili zloupotrebljeni su u političke svrhe od strane jedne vanparlamentarne opozicione grupacije, piše Objektiv.rs.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: beba
  03/07/2020 - 23:45
  Zasto nas taj ulicni olos ne ostavi na miru.
 • Korisnik: beba
  03/07/2020 - 23:42
  Svako normalan je to znao. I studenti su ispali obicni magarci, na celu sa Rektorkim.Ona je cisto zlo na Univerzitetu.Obican olos
 • Korisnik: Tanja
  03/07/2020 - 23:39
  Opozicija želi Srbiji da bude gore. Onda će njima biti bolje.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi