Kajl Skot i Aleksandar Vučić
Predsedništvo Srbije
Kajl Skot i Aleksandar Vučić

Predsedništvo Srbije

Kajl Skot i Aleksandar Vučić , Foto: Predsedništvo Srbije

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora SAD Kajla Skata, koji je preneo da će SAD nastaviti da ohrabruju povratak dijalogu, uz jasan stav, kako je rekao, da buduća vlada u Prištini mora da bude spremna da ukine tarife na srpsku robu, "dok se od Beograda očekuje da preduzme korake ka normalizaciji odnosa".

Dvojica sagovornika su se saglasili da imenovanje specijalnog izaslanika predstavlja želju SAD da podrži dijalog Beograda i Prištine.

Iako za sada nema napretka u dijalogu, predsednik Vučić i ambasador Skat su zaključili da se može reći da ima sluha za interese Srbije i da oni moraju biti uključeni u moguće rešenje, koje, da bi bilo održivo, zahteva obostrani kompromis, ali i dobitak i za Beograd i za Prištinu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Pročitajte još:

 

Skat je ocenio da ni Beograd ni Priština nemaju ništa od trenutnog zastoja i da bi rešenje značilo i veću stabilnost na Zapadnom Balkanu.

 Predsednik Vučić je zahvalio Skatu što je svojim diplomatskim umećem doprineo jačanju srpsko-američkih odnosa.

Aleksandar Vučić, Hotel Nais

Predsedništvo Srbije

Aleksandar Vučić, Hotel Nais, Foto: Predsedništvo Srbije

  - Između Srbije i SAD sada ima više razumevanja, rekao je Vučić i konstatovao da je intenziviran politički dijalog, kao i da je vidljivije interesovanje američkih investitora za srpsko tržište, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

 Bonus video: Snajperista američkih Foka upucao vozača mercedesa