Stanislav Hočevar
Tanjug/Marko Đoković 23.12.
Stanislav Hočevar

Tanjug/Marko Đoković 23.12.

Stanislav Hočevar, Foto: Tanjug/Marko Đoković 23.12.

Odluku Vlade Srbije da 2020. godina bude proglašena Godinom solidarnosti i saradnje, blagoslovio je i nadiskup beogradski Stanislav Hočevar nakon sastanka sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranom Ðorđevićem.

Pročitajte još:

Vlada je odluku donela na predlog Ministarstva za rad, imajući u vidu međusobne solidarnosti i saradnje posebno u vreme epidemije bolesti COVID - 19 izazvane virusom SARS - CoV-2, sa kojom se bori ceo svet, pa i Srbija.

Tokom sastanka sa Hočevarom ministar je ukazao da bez obzira na veru i nacionalnost, u Srbiji svi treba da budu jedni uz druge, da poštuju različitosti i pružaju pomoć i podršku onima kojima je potrebna, kako bi iz ove situacije, u kojoj se trenutno nalazimo, izašli sa što manje posledica, saopšteno je iz Ministarstva za rad.

Zoran Đorđević, Sajam medija

Dejan Briza/Alo

Foto: Dejan Briza/Alo

- Naravno, međusobnu solidarnost i saradnju ne smemo zaboraviti ni kada pandemija prođe, već treba da se se trudimo da se na tim principima uvek zasniva naše društvo. Tako ćemo sigurno ostvariti mnogo bolje rezultate u svim oblastima - rekao je Ðorđević.

Podsetio da je Odluku Vlade da 2020. bude Godina solidarnosti i saradnje ranije blagoslovio i patrijarh srpski Irinej.

Srbija je, kako je napmenuo pokazala visok stepen humanosti i ljudskosti u borbi protiv korona virusa, ističući da je važno i da se konstantno unapređuje saradnja između državnih organa, stručnih, humanitarnih i strukovnih organizacija i udruženja.

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar

Tanjug/Oksana Toskić 10.02.2016.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić 10.02.2016.

- Nastavićemo da se vodimo politikom predsednika Aleksandra Vučića, a to je da stvaramo društvo u kom su solidarnost i omogućavanje jednakih prava i mogućnosti za sve građane na najvišem nivou - naglasio je ministar.

Hočevar je zahvalio ministru na poseti i pohvalio inicijativu njegovog Ministarstva.

- Kako je napisao papa Franjo, pruži ruku siromašnom, to je divna poruka koju bih poslao svim građanima - zaključio je nadiskup beogradski.

Preporučujemo: