Melanija Tramp
Profimedia
Melanija Tramp

Profimedia

Melanija Tramp, Foto: Profimedia

Potpredsednik Srpske liste Vinka Radosavljević predložila je danas pokretanje inicijative, dogovorene sa Unijom žena sa Kosova i Metohije, da se pismom i peticijom, koju bi potpisao veliki broj žena sa Kosova i Metohije, obrate prvoj dami SAD, Melaniji Tramp, i zatraže pomoć.

Pročitajte još:

 

- Mislimo da je ovo plemenit cilj i želimo da verujemo da bi ovakvo naše obraćanje i vapaj bespomoćnih, mogao da naiđe na razumevanje, zainteresuje gospođu Tramp za nepravdu i anticivilizacijske uslove kojima odrastaju i žive naša deca - rekla je Radosavljević.

Inače, današnji protest Unije žena KiM bio je protiv mera Prištine o povećanju dodatnog poreza za 100 odsto na proizvode iz Srbije.

Upravnica KBC Kosovska Mitrovica Danica Radomirović je istakla da ukoliko mere ostanu na snazi, rezerve lekova, sanitetskog materijala i nedostatak kiseonika mogu da ugroze rad zdravstvenih ustanova, jer centar pruža usluge gotovo najvećem delu stanovništva ne samo na severu Kosova i Metohije već i južno od Ibra, preneo je Radio KiM.

 

Verica Ćeranić direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje, filijale Kosovska Mitrovica, u ime Srpske liste, uputila je apel međunarodnoj zajednici da utiče na Prištinu da ukine odluku o povećanju takse.