Ivica Dačić
Printscreen
Ivica Dačić

Printscreen

Ivica Dačić, Foto: Printscreen

Ministar je posebno izvestio ambasadore o jednostranim aktima Prištine koji su doveli do prekida dijaloga i razgovora, ali i do blokade Briselskog procesa i dolaženja do kompromisnog rešenja.

Šef srpske diplomatijje u razgovoru s ambasadorima istakao značaj posete predsednika Vučića Sjedinjenim Američkim Državama i susreta koje je imao u Njujorku.

 

Dačić je ponovio spoljnopolitičke prioritete Srbije i naložio pojačano angažovanje ambasadora u skladu sa nacionalnim interesima Srbije.

Šef srpske diplomatije susreo se s ambasadorima u Ministarastvu spoljnih poslova, a oni su mu detaljno izložili situaciju u zemljama u kojima predstavljaju Srbiju, s posebnim osvrtom na bilateralne odnose Srbije sa tim zemljama.

Muškarac ubijen ispred restorana, policija blokirala grad!

AUTOR: Indeksonline/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 21.08.2019. 23:56 - 22.08.2019. 00:35 K.B. ubijen je iz vatrenog oružja u restoranu "Dar" u ulici Save Kovačevića u Novom Pazaru. Policija, Foto: Alo!/Dejan Briza * Muškarac ubijen ispred restorana u Novom Pazaru * Ekipa Hitna pomoći koja je stigla na lice mesta mogla je samo da konstatuje smrt * Prema još nepotvrđenim informacijama osumnjičeni B.B.

Takođe, govorili su pojačanim aktivnostima u cilju jačanja pozicije Srbije na multilateralnom planu, posebno u predstojećem periodu kada Priština aplicira za članstvo u brojnim međunarodnim organizacijama.

Odvojene sastanke Dačić je danas imao s ambasadorkom Srbije u Kraljevini Danskoj Jasminom Mitrović Marić, ambasadorom Srbije u Libanu Elmirom Elfićem, ambasadorom Srbije u Keniji Draganom Županjevcem, ambasadorom Srbije u Belorusiji Veljkom Kovačevićem i ambasadorom Srbije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Stanimirom Vukićevićem.

BONUS VIDEO: