Srećko Mihajlović
Printscreen Youtube
Srećko Mihajlović

Printscreen Youtube

Srećko Mihajlović, Foto: Printscreen Youtube

 

Sociolog i istraživač javnog mnjenja Srećko Mihajlović gostujući na televiziji N1 govoreći o izbornoj kampanji i ponašanju birača jednim prostim objašnjenjem razbio je famu na kojoj opozicija, na čelu sa Savezom za Srbiju već duže insistira da su mediji presudni za političko opredeljenje građana na izborima i da će oni (SzS) moći doći na vlast onda kad budu što više u medijima.

Voditeljka emisije postavila je Mihajloviću pitanje kako mediji utiču na izborno opredeljenje građana.

 

Poznati istraživač javnog menjenja i izbornog ponašanja građana u par rečenica slikovito je opisao lidere Saveza za Srbiju koji misle da će na što većoj medijskoj zastupljenosti moći doći na vlast. 

Srećko Mihajlović

Printscreen Youtube

Srećko Mihajlović, Foto: Printscreen Youtube

 

"Tokom izborne kampanje postoji "kampanja od vrata do vrata", to je onaj dinamički deo kampanje i upravo to podcenjuju glavne bojkot stranke. Njima je prvo stalo do televizije i do slikanja za prve naslovne strane medija, jer smatraju da će na taj način uticati na birače. Za razliku od njih vodeća stranka, se bavi onim što je jedina mogućnost da utiču na birače. U mom kraju u Mladenovcu na trgu razgovarali su sa ljudima i delili flajere, rekao je Mihajlović.

Inače, Srećko Mihajlović osim što je poznat kao naš medijski najeksponiraniji sociolog koji se dugi niz godina bavi i istraživanjima civilnog društva, sindikata, političkih stranaka i izbornog ponašanja, je takođe član političkog saveta Demokratske stranke od novembra 2016. godine. Inače ovo nije prvi put da pojedini članovi DS imaju drugačiji stavove od predsednika stranke Zorana Lutovca, smatrajući da je ideja bojkota potuno pogrešan put. Zbog toga je i narodni poslanik DS Dragoljub Mićunović došao pod udar lidera dveri i člana Saveza za Srbiju Boška Obradovića, koji se obrušio na njega jer smatra da demokratska stranka treba da napusti ideju bojkota, kao promašenu i da napusti SzS gde Dragan Đilas vodi glavnu reč.