Zorana Mihajlović
Oliver Bunić
Zorana Mihajlović

Oliver Bunić

Zorana Mihajlović, Foto: Oliver Bunić

Optužbama na račun izabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović pokazao je da se zalaže za Srbiju slabih institucija, kojom će vladati lokalni šerifi poput njega, umesto vladavine prava i zakona, ocenila je danas potpredsednica Vlade Srbije i ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastruture Zorana Mihajlović.

Kako je saopšteno, ona je povodom optužbi predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića, rekla da poručuje Stamatoviću da se ne nada da će dobiti ponudu za kakvu je optužio Vučića.

"Verovatno da Stamatović polazi od sebe kad kaže da mu je neko, u Vučićevo ime, nudio stanove i novac. Ali, građani neće nasesti na tu priču, što su već pokazali time što su mu, posle više od 20 godina u politici, dali osam puta manje glasova na predsedničkim izborima od drugog kandidata sa lokala, gotovo bez političkog iskustva", navodi Mihajlovićeva.

Ona ističe da izjave Stamatovića predstavljaju nedopustiv pritisak na rad državnih organa koji istražuju slučajeve nelegalne gradnje na Zlatiboru i sumnje na pranje novca u građevinskim poslovima na toj planini.

"Stamatović nikog neće uspeti da zastraši izmišljenim optužbama, niti će inspekcije zbog toga prestati da rade svoj posao i nadziru poštovanje zakona u opštini Čajetina. Nećemo dozvoliti da se Zlatibor i Srbija pretvore u Divlji zapad, gde zakoni ne važe, a predstavnici države nemaju šta da traže", zaključuje Mihajlovićeva.

Komentari (8)

Pera Detlic

19.07.2017 12:10

Vucic je glavni serif, ostali na lokalu mogu biti samo pomocnici serifa.

BG

19.07.2017 12:21

More ostavite ovaj narod na miru i jedni i drugi!

Саша Јовановић

19.07.2017 14:06

Stamatu svaka čast. Jedino on ima herca da ovim SNS šerifima kaže istinu u oči. A ti Zorana, izađi samostalno na izbore, pa makar osvoji vlast u mesnoj zajednici kao što Stamat godinama pobeđuje na Zlatiboru. Ne krij se iza Vučićevog šinjela. Stamat je prozvao Vučića, pa neka mu on odgovara, a ne ti.

boranin

19.07.2017 15:41

a Sosa direktor rtb-a Bor za sve pita u Boru

citalac

19.07.2017 16:04

Zorana ne moze da ocutii ako njoj nista nije receno. Neka ona kaze zasto ide u Hrvatsku na odmor, SNS "vadi" oci svima koji idu u Hrv.,Pajtica su "ubili" pricajuci o njegovom letovanju u Hrv.

Mogu svi

19.07.2017 17:23

samo nemoj ti.

VRAČARAC

19.07.2017 20:10

NAJVEĆI LOKALNI ŠERIFI SU PRESEDNICI BEOGRADSKIH OPŠTINA , RAZBIJAJU SE OD MOĆI,BAHATOSTI,PARA I VLASTI..

@@@

19.07.2017 20:58

I treba da bude šerif jer u pojedinim gradovima gradonačelnici se baš tako i ponašaju.