Aleksandar Vučić
Tanjug
Aleksandar Vučić

Tanjug

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

Komesar je takođe izrazio nadu da će, s obzirom na trenutne potrebe i situaciju u državama članicama EU, biti u prilici da pozitivno odgovori na zahtev Srbije za podršku Mehanizma civilne zaštite EU i u isto vreme ukazao na proširenje namene Fonda solidarnosti EU na saniranje posledica ugrožavanja javnog zdravlja.

Srbiji je ponuđena i mogućnost pristupanja dobrovoljnom sporazumu o zajedničkim nabavkama, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić , Foto: Printscreen

Dvojica sagovornika saglasili su se da su neophodne saradnja i koordinacija mera između Zapadnog Balkana i Evropske unije, jer se na izazov ovih razmera može odgovoriti samo bliskom saradnjom i solidarnošću.

Vučić je komesaru Varheiju rekao da je Srbija zahvalna za dosadašnju pomoć EU u borbi protiv korona virusa i COVID-19 kroz finansiranje hitne nabavke medicinske opreme, kao i za finansiranje kargo letova kojim se oprema doprema.

On je rekao da računamo na podršku EU i u otklanjanju ekonomskih posledica ove bolesti.

Komentari (4)

Bane

31.03.2020 12:16

Vučiću, čuvaj se Danajaca i kad ti poklone nose. Ne pomažu svojim članicama, a pomažu Srbiji. Da nije tužno, bilo bi smešno. Beži, Srbijo od tih nemačkih slugu.

JOANIKIJE

31.03.2020 12:20

,,NE u EU primer su nam sada Italija, Spanija kako im EU pomaze oko ove tragedije sa Koronom,EU je leglo korumpiranih i fasisoidnih ljudi

pitaj se

31.03.2020 12:33

kakvu Srbiju zelimo? Nikako ne smijemo da bude Srbija americki NATO savez, jer nam kradu srpsko identitet ... a ovo znaci "ne EU" i "ne NATO".

Luka

31.03.2020 18:09

Tako Presednice,izvuci gde god mozes ,jer su troskovi preveliki i Srbija nece moci sama da izdrzi.