Aerodrom
GOOGLE STREET VIEW
Aerodrom

GOOGLE STREET VIEW

Aerodrom, Foto: GOOGLE STREET VIEW

Vučić je najavio da će država uložiti 8,4 miliona evra kako bi se produžila pista na tom aerodromu i istakao da će na njega moći da sleti čak i boing 737.

PROČITAJ JOŠ:

On je to rekao u obraćanju građanima Kraljeva, u okviru kampanje Budućnost Srbije, a na aplauz kojim je propraćena vest o Lađevcima rekao da nije znao koliko je taj aerodrom važan građanima.

- Ako postoji grad u Srbiji koji je bio razaran i uništavan lopovskim privatnizacijama i pljačkaškm delovanjem od onih koji su vladali Srbijom onda je to Kraljevo - rekao je i podsetio da je samo u Magnohromu radilo 5.000 ljudi a u Fabrici vagona Kraljevo 4.200, a da su ta preduzeća bila uništena, kao i mnoga druga.

Kraljevo,

Tanjug

Kraljevo, "Budućnost Srbije", Foto: Tanjug

- Gledamo da pomognemo i vratimo u život firme - istakao je Vučić i dodao da se zato radi sa ljudima iz Autotransporta i drugim radicima, koji nisu krivi za to što je prethodna vlast unistila njihova preduzeća.

PREPORUČUJEMO:

Vučić je istakao da je pre bilo 14.500 nezaposlenih u Kraljevu i da se borio i molio strane investitore da dođu, a koji su izbegavali zato što taj grad nema autoput i imao je ranije zemljotres.

Podsetio je da je izgrađen autoput Ljig - Preljina i dodao da će uskoro biti završen ceo autoput od Beograda do Čačka, da kreće uskoro gradnja autoputa od Preljine do Požege, ali i autoputa od Pojata do Preljine.

"Vidite kako polako ali sigurno počinjemo da stvarmo drugačiju sliku unutar naše zemlje i u svetu".

Kraljevo,

Tanjug

Kraljevo, "Budućnost Srbije", Foto: Tanjug

Vučić ističe da će već za mesec ili dva doći u Kraljevo da otvori deo fabrike Leoni sa prvih 6.500 kvadrata, gde će raditi prve stotine zaposlenih, kao i da će i Eurotaj u Kraljevu zaposliti više hiljada ljudi.

Vučića je u sportskom centru "Ibar" dočekao veliki broj građana.

Unutar hale na zidovima zalepljeni su plakati na kojima piše "Hvala za fabrike prvi put posle 1973. godine", "Dobro došao predsedniče", "Budućnost Srbije = budućnost Kraljeva, Leoni = novi Magnohrom", "I aerodrom Morava na svetskoj mapi", "Moravskim koridorom bliže, brže i bolje".

Građani nose zastave Srbije i transparente sa natipsima "Mladi u Kraljevu ostaće", "Hvala za aerodrom" "Aleksandar Vučić - Budućnost Srbije".

Među okupljenima su i bubnjari koji povremeno udaraju u bubnjeve i skandiraju "Aco Srbine".