VUČIĆ OTKRIO ŠTA ĆE VELIKE SILE OD NJEGA TRAŽITI U BERLINU Srbija sprema odgovor, ako do 6. maja Priština ne ukine takse... To je KRAJ! Nemojte više da me zovete!

Pred Srbijom izuzetno težak period

Sednica SNS
Sednica SNS, Foto: Alo/ Nenad Vujanović

 

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić rekao je danas da Srbiji sledi izuzetno težak period, da će se od nje tražiti priznanje pune nezavisnosti Kosova, bez podela, na punoj i celovitoj teritoroji nezavisnog Kosova.

Kako je rekao, razgovaraće sa kineskim i ruskim predsednikom u Pekingu, a potom ide u Berlin, gde ga očekuju veoma teški sastanci sa liderima Francuske i Nemačke.

"Tamo nas ne čeka ništa dobro, odmah da znate i ne očekujem ništa dobro. Jedino očekujem početak zahteva za novi fortmat, gde bi cilj trebalo da bude priznanje nezavisnosti a da Srbija ne dobije ništa ....", rekao je Vučić.

Tražiće da uđemo u razgovore a da Albanci ne ukinu takse.

"Po cenu - ne po cenu koju treba da plati Srbija, nego ja - neću prihvatiti da nastavimo ma kakav razgovor bez ukidanja taksi, ma kakvi pritisci bili", poručio je Vučić.

 

Govoreći o zahtevima i pritiscima da Srbija da prizna nezavisnost Kosova Vučić kaže da ne preteruje.

"I još da budemo srećni ako ne uvedu poseban tribual za Srbe i ne osude nas za sve seksualne zločine počinjene na Balkanu. Ništa nisam preterao, čak sam ublažio", rekao je Vučić.

U skladu sa tim, kaže, pritisci će biti veliki.

"Podržavaće i unutrašnje elemente kako bi se smanjivala snaga srpske države i kako bi se do tog cilja što lakše došlo", rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/ Sava Radovanović

 

Kako kaže, prisci će biti nikad veći.

Podsetio je da nema šta Albanci nisu uradili protiv Srba i Srbije - nisu ispunili Briselski sporazum, ni ključnu tačku o formiranju ZSO, uveli su takse suprotno svim međuanrodnim zakonima, doneli platformu protiv razgovora kojom Srbija mora da bude ponižena, razorena i da prizna Kosovo, uveli vojsku suprotnno čak svom ustavu i stavu genarelnog sekretara NATO, dozvoljeno im je to, šest meseci čekamo da povuku takse, da ih zamoli međunarodna zajednica, da se smiluje i zamoli svoje čedo da ih ukine.

"Ništa se nije dogodilo, naprotiv. Poslednjih nedelja oni dolaze u Beograd i pozivaju me na različite sastanke na kojima insistiraju da mi nešto uradimo da 'odobrovoljimo ' Albance pa da oni ukinu takse. I vi stanete, ne verujete, a onda počinju lažne priče o katastru i diplomama, kojima su opet varali Srbiju bez obzira na naše loše pregovaranje", kaže on.

Kada kažete - nemoguće je bez ukidanaj taksi - oni kažu - recite vi da nećete vise raditi na blokiranju priznavanja nezavisnosti.

"Hajde da se dogovorimo, da oni ne rade na kampanji priznavanja, pa nećemo ni mi - a ne ne, ne može tako, normalno je da oni traže priznavanje..", predočio je način na koji stranci iznose svoje stavove u razgovorima sa njima.

 

Ističe i da je kad je govorio da imamo šansu da se izborimo za kompromis i kada je proglašavan za izdajnika i bacana anatema, - to je mzozda bila i poslednja šansa.

"Danas nam kompromis više i ne treba. Danas smatraju da da su postigli dogovor u međunarodnoj zajednici. Jedino što će nas da pitaju jeste da li je kukuruz žut ili žući...", ironično je primetio.

"Govorim istinu kao što sam i tada govorio, iako je mnogima bila bolna. Izgleda da niko sem mene nije želeo neko rešenje, svima je odgovaralo da do rešenja ne dođe", kaže on.

Upitao je i kako je moguće da u albanskim medijima na Kosovu postoji samo jedna meta i jedna tema.

"Pa, ako sam izdajnik, zašto me napadaju svaki dan, što toliko vole proteste u Beogradu i navijaju za njih toliko? Ili im smeta Vučić jer jer znao šta su špski interesi i sada je važno samo srušti Vučića?", kaže on.

Sednica SNS
Sednica SNS, Foto: Alo/ Nenad Vujanović

 


Vučić o pritiscima: Nemojte me zvati, nisam dostupan

 

 Ako do 6. maja ne budu ukinute takse na srpsku robu, biće održana posebna sednica Glavnog odbora SNS, na kojoj ćemo izaći sa merama protiv Prištine, poručio je danas predsednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić.

Tada će biti šest meseci od kako je Priština uvela takse na robu iz centralne Srbije, podsetio je on u obraćanju članovima Glavnog i Izvršnog odbora u proširenom sastavu.

"A, odmah da kažem svima koji su naučili da žovu telefonom i da prete, ako Srbi samo podignu ruke u gard, a šest meseci nas tuku i ostaviše nas u modricama, nemojte da me zovete. Nisam dostupan", rekao je Vučić.

Srbija ima pravo na svoje dostojanstvo, ponos i obraz, zaključio je Vučić.

 • Korisnik: awc
  17/04/2019 - 07:44
  Dok ne ukinu takse nema nista...
 • Korisnik: Maja
  17/04/2019 - 07:13
  Dosta smo ih i tolerisali i bili glas razuma, a drugi to koristili.
 • Korisnik: Natasa
  17/04/2019 - 06:29
  Šiptari su prevrsili svaku meru!
 • Korisnik: Misko
  16/04/2019 - 23:00
  Samo hrabro i ostro, dosta su se igrali sa nama.
 • Korisnik: aleksandarpuskin
  16/04/2019 - 22:10
  Doslo je vreme da presecemo i vidimo na cemu smo i sta dalje raditi,dosta je ultimatuma i nerazumnih zahteva.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi