Nebojša Stefanović
Youtube printscreen
Nebojša Stefanović

Youtube printscreen

Nebojša Stefanović, Foto: Youtube printscreen

Pisanje svetskih i srpskih medija o tome da je Srbija navodno prodavala Ukrajini municiju za "ubijanje Rusa na Donbasu, je režirana provokacija i nevešt pokušaj da se diskredituju vlasti Srbije i Ukrajine", saopšteno je iz ukrajinske ambasade.

Smatramo pomenute publikacije režiranom provokacijom i neveštim pokušajem da se diskredituju vlasti Srbije i Ukrajine - navedeno je u saopštenju Ambasade Ukrajine u Beogradu.

Pročitajte još:

Iz ukrajinske ambasade kažu da je u pravu ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, koji je rekao da čak i kada bi Srbija prodala oružje Ukrajini, to ne bi bilo nezakonito, jer ne postoji nijedna međunarodna zabrana na snabdevanje svih vrsta oružja i municije Ukrajini od strane bilo koje države u svetu.

U saopštenju se navodi i to "da Kremlj već skoro šest godina tvrdi da ruske vojske na teritoriji Ukrajine nema", ali da " ceo svet dobro zna da se Ukrajina brani od regularne vojske Rusije i ruskih plaćenika", kojih, navode, ima oko 40.000 koji raspolažu ogromnom količinom oružja, napravljenog i korišćenog isključivo u Rusiji.