"Srbija nije i neće biti sigurno mesto za narko-dilere"
alo.rs
Hapšenje
Hapšenje, Foto: MUP Srbije

„Dileri droge su ubice, i tako im treba i suditi. Nema velike ni male zaplene, svaka je velika i svaka je sprečila smrt bar jednog deteta. Nema zaštićenih“, poručio je ministar Vulin.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, Žandarmerijom i policijskim službenicima PU Vranje uhapsili su osam pripadnika organizovane kriminalne grupe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Uhapšeni su vođa organizovane kriminalne grupe L.F. (1967) iz Bujanovca kao i članovi A.N. (1987), M.Ž.(1983), N.P. (1976) pripadnik Vojske Srbije, M.J.(1983), Đ.M. (1984), M.P. (1989) i M.P.(1989).

Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin, Foto: Tanjug

U prethodnom periodu, tokom trajanja akcije, zaplenjeno je ukupno 333 kilograma marihuane, pa su krivičnom prijavom obuhvaćena još tri člana organizovane kriminalne grupe M.G.(1958), Ž.V. (1948) i policijski službenik J.B.(1983), koji se terete za ista krivična dela i oni se nalaze u pritvoru.

Osumnjičeni se terete da su, pod organizacijom L. F. transportovali više stotina kilograma marihuane sa teritorije KiM na teritoriju Bujanovca i Niša, gde su je, kako se sumnja, skladištili radi dalje prodaje širom Srbije.

Postoje osnovi sumnje da su sa KiM osumnjičeni prebacivali marihuanu koristeći alternativne prelaze do skladišta u okolini Bujanovca ili Niša, nakon čega su je transportovali svojim kupcima uz pomoć, kako se sumnja, vojnika i policijskog službenika.

Takođe, policija je kod članova organizovane kriminalne grupe našla nekoliko pištolja prilikom pretresa stanova koje su oni koristili.
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.