Milovan Jovanović
Printscreen
Milovan Jovanović

Printscreen

Milovan Jovanović, Foto: Printscreen

- Tom prilikom je u svoje ime, ali i u ime predsednika Obame pohvalio liderstvo koje je tadašnji premijer Vučić pokazao, posebno na planu regionalne saradnje - priseća se Jovanović.

Džo Bajden

Tanjug/AP

Džo Bajden, Foto: Tanjug/AP

Jovanović ističe i da je predsednik Srbije, kako kaže, velikim radom i pametnom politikom uspeo da posle dugo godina izgradi dobre lične odnose sa najuticajnijim ljudima iz Demokratske stranke, ali i Republikanske, što je izuzetno važno za jednu malu zemlju.

- Interesi Srbije nikada ne bi smeli da budu u koliziji sa interesima najmoćnije zemlje sveta. Cena takve politike je preskupa i to smo imali prilike da osetimo na sopstvenoj koži 90-ih godina. Predsednik Srbije je Vašingtonskim sporazumom uspeo da obnovi partnerstvo sa SAD, a to znaju da cene i republikanci i demokrate - kaže Jovanović.

Prema njegovim rečima, u Srbiji više od decenije vlada velika zabluda i laž - da Srbe republikanci vole i poštuju, a demokrate mrze i preziru, a u prilog tome podseća da su osnivači albansko-američkog lobija u SAD upravo dvojica ultrarepublikanaca, Džozef Diogardi i Robert Bob Dol.

"Diogardi je 1989. osnovao Albansko-američku građansku ligu, čiji je simbol mapa velike Albanije. Još mnogo uticajnih republikanaca, poput kongresmena, senatora, ljudi iz administracije, vojnog i bezbednosnog sektora, nije imalo sluha i razumevanja za Srbe i Srbiju", napisao je Jovanović i tom spisku dodao imena drugih republikanaca, poput Kondolize Rajs, Džona Mekkejna, Dika Čejnija...

On je istakao da je za SAD Srbija postala najvažnija zemlja u ovom delu Evrope, a njen predsednik najuticajnija i najjača politička ličnost regiona, zbog čega je neophodno nastaviti sa unapređivanjem odnosa sa SAD bez obzira na to ko je stanar Bele kuće.

Donald Tramp

Tanjug

Donald Tramp, Foto: Tanjug

Kako kaže, samo neko veliko čudo, ako se desi do dana izbora, može da preokrene situaciju, što je, kaže, malo verovatno.

Vojska je nije želela: Hilari Klinton

Associated Press

Hilari Klinton, Foto: Associated Press

Prema njegovim rečima, do pojave pandemije, Trampovi uspesi na polju ekonomije bili su izuzetni - stopa nezaposlenosti bila je najniža još od 1969. godine i dodaje da je uveren da bi Tramp, da nije bilo kovida 19 i svih negativnih posledica koje su usledile, Donald Tramp obnovio mandat.

Pročitajte još: