Konvoj, Vojska
Tanjug/Jovo Mamula
Konvoj, Vojska

Tanjug/Jovo Mamula

Konvoj, Vojska, Foto: Tanjug/Jovo Mamula

"Divljački pokušaj upada Prištine na sever Kosova i Metohije samo nas podseća da nam je rezerva neophodna i da svako od nas mora da bude spreman da brani svoju zemlju ako do toga dođe", rekao je Vulin tokom obilaska vojnika na obuci u rezervnom sastavu, starije od 30 godina, u Drugom centru za obuku u valjevskoj kasarni "Vojvoda Živojin Mišić“.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, Vulin je, u pratnji zamenika komandanta Centra pukovnika Zorana Cvetkovića prisustvovao izvođenju taktičke obuke, a nakon razgovora s vojnicima i starešinama, istakao da nijedna profesionalna vojska nije u stanju da zaštiti svoju zemlju sama i zato postoji rezervni sastav.

 

Aleksandar Vučić

Tanjug/Mario Orbalj

Rekao je da je veoma zadovoljan majskom klasom rezervista, koji su pokazali da su visoko motivisani i koliko im je stalo do njihove zemlje, a odazvali su se u do sada najvećem broju.

Vulin je dodao da je, pre svega, reč o ljudima koji su spremni da uče, koji hoće da uče i spremni su da na kratko ostave svoje porodice i svoje poslove i budu na usluzi svojoj zemlji i svom narodu.

Ministar je istakao da se vojnici na obuci u rezervnom sastavu pripremaju da brane svoju zemlju i poručio im je da je ponosan na njih.

 

Aleksandar Vučić

Tanjug/Tanja Valić

"Postižu izuzetno dobre rezultate, veoma se trude, sve svoje obaveze izvršavaju u skladu s potrebama Vojske i onako kako su im starešine naredile, a iznad svega, osećaju ljubav prema svojoj zemlji. Mi ćemo nastaviti sa ovakvom politikom u narednim godinama, rezerva će biti i snažnija i brojnija“, zaključio je ministar Vulin.

Na poligonu za pešadijske prepreke valjevske kasarne obuku s vojnicima danas je izvodila i potporučnik Milena Ðokić, koja je na dužnosti komandira voda.

Vojna policija, 5. bataljon, Vojska Srbije

Ministarstvo odbrane/Damir Banda

Vojna policija, 5. bataljon, Vojska Srbije, Foto: Ministarstvo odbrane/Damir Banda

Ona je istakla da su vojnici pokazali visok nivo zalaganja tokom prethodne tri nedelje i ni u jednom trenutku nisu pokazali nezadovoljstvo, nedisciplinu, već su u svakom trenutku bili spremni da izvrše svako naređenje i sve što je u programu obuke

U majskoj klasi lica na obuci u rezervnom sastavu je i Nenad Stojanović iz Kragujevca, doktor matematičkih nauka, zaposlen na Prirodnomatematičkom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu.

Pročitajte i:

On je život i rad tokom obuke, u maniru profesije, ocenio s najvišom ocenom deset, a izdvojio je disciplinu i profesionalne starešine i dodao da se na obuci stiču neka nezaboravna drugarstva i prijateljstva.

Vojnik Malić Salihagić iz Sjenice, po profesiji pravnik, takođe, provodi 14. dan obuke u kasarni u Valjevu.

"Sada sam imao priliku i sam to da vidim. Iako sam drugačije o tome razmišljao, sada vidim da je to jedan uređen sistem koji funkcioniše“, istakao je Malić i izrazio zadovoljstvo i zahvalnost što mu je, tokom obuke, kao Bošnjaku, u vreme Ramazanskog posta, omogućena posebna ishrana i vreme obroka.

 

Evropska unija, evropska komisija

Shuterstock

Od ukupnog broja lica koja su u maju ove godine pozvana na obuku u rezervnom sastavu lica starijih od 30 godina, beleži se veći odziv od očekivanog, pa je u Centru u Somboru trenutno na obuci 104 lica, u Drugom centru u Valjevu 90, a u Trećem centru u Leskovcu na obuci je 97 lica.

Komentari (13)

SrBa

30.05.2019 17:44

Pobijte i to malo inteligencije, pa da zemljom Srbijom hodaju budale i ćopavci, kao što je Vulin & comp.

Grga Pitić

30.05.2019 20:14

Srećan polazak u vojsku Aleksandru Vulinu žele ponosni građani Srbije!

mrda

30.05.2019 20:46

uvek za zvoju lepu otadzbinu

dz

30.05.2019 21:31

Kada vidim ksko se ophode prema onim herojima koji su branili ovu drzavu 98-99god.Zapitam se da li je pametno odazvati se.

Ravna Gora

30.05.2019 22:17

Ministre , prvo ukini zakon o pre registraciji oruzja. Njime si razoruzao Srbe. Tek onda nas pozovi.

solider

30.05.2019 22:18

Ja ne mogu, nosim sočiva

kraljevčanin

30.05.2019 23:28

Ajd ti prvo, svež si, obučen kao Rambo, nisi ratovao do sad, idi pa se kur*i, nama je rata dosta, a ni decu nemamo za bacanje, pogotovo za ove koji krenu pa stanu, pa se vrate, pa opet kreni..stani... pa pregovara sa tim zločincima ... stvarno je dosta vašeg moralisanja u principu napred braćo ja za vama.... ginite setiće se neko vas posle 20 godina...

Ana

31.05.2019 00:08

Prvo politicari i njihova deca pravac Kosare pa mi za njima..Nek vicu zamnom ne napred sirotinjo...

Goga

31.05.2019 00:49

Ludilu nikad kraja...

Pilson

31.05.2019 07:51

Super...s obzirom na negarivnu selekciju decenijama ovo bi bila pozitivna jer niko pametan ne bi išao da služi ovim udbaškim jajarama i da gine kako bi oni utvrdili svoju enormnu pljačku. Tako da ako dodje do nekog rata procenat pametnih ljudi bi se drastično povećao.

Ciga

31.05.2019 14:38

A sto ne pitas tog Sa Kurs od 15 dana sta bi pre? Da radi gradjevinu u nemacku I pobegne od srbije za uvek il da ratuje za tu srbiju....

sumadija

31.05.2019 16:18

Gradimo fabrike, otvaramo mega auto-puteve, "povećavamo" plate i penzije, i radjamo sinove da bi išli u rat, kome ostavljamo fabrike i puteve? Mozda Kinezima, stancima, ko će to Aleksandre da ide u rat, koja majka ima decu na bacanje? Ja nemam...

brka

01.06.2019 09:33

Hoce li vulin u prve redove covek koji nije sluzio vojsku.