20 GODINA OD BOMBARDOVANJA JUGOSLAVIJE Srbija je kao mala i nezavisna zemlja na udaru mnogih jer niko ne voli neposlušne!

Četvrta međunarodna konferencija Beogradski strateški dijalog (BSD) pod nazivom "Dvadeset godina od bombardovanja Jugoslavije - pouke za evropsku bezbednost u 21. veku", otvorena je u Beogradu.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Skup uvodnim izlaganjem otvorio je predsednik Republike Aleksandar Vučić, a zatim se kao specijalni gost, učesnicima obratio i zamenik predsedavajućeg Saveta Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije Andrej Turčak.

NATO agresija je bila težak zločin protiv male suverene zemlje, ali je srpski narod i 20 godina posle toga nepokoren, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić na otvaranju Četvrtog Beogradskog strateškog dijaloga.

"Srbija i srpski narod su bez obzira na to i danas nepokoreni. Danas smo u procesu sveobuhvatne nacionale i državne konsolidacije i uveren sam u sigurnu i uspešu budućnost", naglasio je Vučić.

Srbija je kao mala i nezavisna zemlja, kako je rekao, na udaru mnogih, jer niko ne voli neposlušne, a Srbija sama donosi odluke.

 

Vučić je ponovio da Srbija ne želi u NATO, da Srbija nema dve različite priče i da pred svima i pred svakim govorimo isto. Kako kaže, Srbija će ostati na tom putu ma koliko pokušali da je skrenu.

Ukazao je da se danas ne poštuje rezolucija SB UN 1244 i da ona na terenu ne važi. Vučić je rekao da ta rezolucija ne važi na terenu zato što su pojedine zemlje priznale nezavisnost Kosova i poručio da ako više ne važi - da probaju da je ukinu u UN.

On je zahvalio Rusiji na podršci srpskom narodu na podršci pre 20 godina, kao i sada i istakao da su Srbi odani svima koji su nam u teškim trenucima pomogli.

Vučić je istakao da ne treba da se stidimo da osudimo NATO agresiju kao drugi ranije u Srbiji koji su brinuli samo o svojim foteljama.

Aleksandar Vučić
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Za mene je istina prioritet, dodao je Vučić.

Četvrta međunarodna konferencija Beogradski strateški dijalog (BSD) pod nazivom "Dvadeset godina od bombardovanja Jugoslavije - pouke za evropsku bezbednost u 21. veku" održava se danas u Beogradu.

Četvrta međunarodna konferencija Beogradski strateški dijalog (BSD) pod nazivom "Dvadeset godina od bombardovanja Jugoslavije - pouke za evropsku bezbednost u 21. veku" održava se danas u Beogradu.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Svetigora
  18/03/2019 - 21:13
  Srbija štiti interese svoga naroda i neće poslušati nikoga ko ne radi u interesu Srbije.
 • Korisnik: Lista
  18/03/2019 - 19:35
  Bolje i na udaru nego ponizni bez prava na slobodu.
 • Korisnik: Milan
  18/03/2019 - 19:16
  NATO agresija je bila težak zločin protiv naše suverene zemlje, ali srpski narod je ostao nepokoren i ponosan na svoju neutralnost!
 • Korisnik: Rade
  18/03/2019 - 18:58
  Srbija je oduvek bila trn u oku zapadu jer je isuvise ponosna da bi bila neciji sluga i rob.
 • Korisnik: Viktor
  18/03/2019 - 17:22
  Velike sile bi najviše volele kad i Srbija bila još jedan njihov vazal.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi