Bombardovanje, NATO, RTS
Alo!/EPA
Bombardovanje, NATO, RTS

Alo!/EPA

Foto: Alo!/EPA

* Zaharova je rekla da SAD treba da se izvine Srbiji za bombardovanje

* Dodala je da bi zatim trebalo da isplate kompenzaciju za pobijene, ranjene i one kojima je narušeno zdravlje zbog bombi sa osiromašenim uranijumom

* Ranije je odlazeći ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kajl Skot pozvao Srbe da NATO bombardovanje Jugoslavije 1999. godine posmatraju u široj perspektivi

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je izjavu američkog ambasadora u Srbiji Kajla Skota da Srbi na bombardovanje 1999. godine moraju da gledaju u široj perspektivi.

"Zapravo, Sjedinjene Američke Države trebalo bi da se prvo izvine onima koje su bombardovali, a zatim da isplate kompenzaciju za pobijene, ranjene i one kojima je narušeno zdravlje zbog bombi sa osiromašenim uranijumom. A tek onda, kada stvore odgovarajući, a ne parcijalno-toksičan temelj, da pozovu da se krene napred" napisala je Zaharova na svojoj stranici na Fejsbuku.

TAČI I HARADINAJ U NEBRANOM GROŽĐU Američki ambasador ovog puta nije imao milosti!

DNEVNIK RTS EMITOVAO VEST Posle najave predsednika Zemana, Češka donela odluku o Kosovu!

Ranije je odlazeći ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kajl Skot pozvao Srbe da NATO bombardovanje Jugoslavije 1999. godine posmatraju u široj perspektivi.

Marija Zaharova

Tanjug/Zoran Žestić

Marija Zaharova, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Ni Srbija ni Sjedinjene Države ne mogu da vrate vreme. Ono što možemo je da 1999. godinu posmatramo u široj perspektivi. Pokušavao sam da podsetim da su odnosi SAD i Srbije kroz istoriju uglavnom bili odlični, a da izuzetak predstavljaju devedesete godine prošlog veka i dešavanja za vreme Miloševićevog režima. Dve decenije su prošle od tada. Krajnje je vreme da krenemo napred i poboljšamo naše odnose, a imamo veoma dobru osnovu za takav napredak - izjavio je ambasador u intervjuu.

TAČI JE GOTOV! NA POMOLU VELIKA ČISTKA Albanci okreću leđa svom "oslobodiocu" i predsedniku!

EKSKLUZIVNO PRENOSIMO! Menjaju se granice?! Ovako će izgledati konačni dogovor Beograda i Prištine!

U martu je NATO saopštio da je bombardovanje Jugoslavije bilo potrebno i legitimno.

Stariji muškarac prišao predsedniku Vučiću u prenosu uživo i učinio nešto potpuno neočekivano!

AUTOR: Alo.rs/D.S. DATUM I VREME: 15.09.2019. 14:07 Vučić se u znak dogovora rukovao sa vlasnikom objekta Aleksandar Vučić , Foto: Tanjug * Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas obeležavanju Operacije Halijard u Pranjanima * Nakon manifestacije kojom je obeleženo 75.

Snage NATO-a su 24. marta 1999. godine, bez odobrenja Saveta bezbednosti UN, pokrenule operaciju na teritoriji Savezne Republike Jugoslavije. U napadima zapadne avijacije uništeni su ne samo vojni objekti, već i škole i bolnice. Tokom borbenih dejstava, koja su trajala 78 dana, poginulo je više od 2.000 ljudi. I posle 20 godina Srbija, Crna Gora i region osećaju posledice agresije Severnoatlantske alijanse.

Bonus video

Vučić se brecnuo na konferenciji za novinare

 

Komentari (4)

Nena

15.09.2019 20:08

Ranije je odlazeći ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kajl Skot pozvao Srbe da NATO bombardovanje Jugoslavije 1999. godine posmatraju u široj perspektivi. A da vas Rusi sravne da li bi vi to gledali u siroj ili uzoj perspektivi?Sram da vas bude Kajl Skotino.

Mile

15.09.2019 21:05

A koliku bi odštetu onda trebalo da nam plate Rusi zato što su počinili teške zločine prilikom nasilnog uspostavljanja komunističke diktature u Srbiji? Na primer, za masovne zločine koje su oni i partizani počinili prema civilima u Srbiji 1945? Koliko bi trebali da plate Poljacima, Mađarima, Bugarima i ostalima koje su okupirali?

kraljevčanin

15.09.2019 22:24

Prvo ratna ošteta, kako za stradale tako i za ostale koji su pretrpeli traume za vreme njihovog divljanja sa bombama i raketama, zatim nadoknada infrastrukture i svega sto su uništili... pa da nam se izvinu i vrate Kosovo pa tek onda uspostaviti prijateljski odnos koji smo nekad imali s njima. Pre ispunjenja uslova s njima ništa...!!!

firga

15.09.2019 22:50

izvonjenje nam ne treba, je nebi bilo iskreno. a ostetu da isplate i svi zlocinci na celu sa klintonom u hag da odgovaraju.