Zdravko Krivokapić
Printscreen youtube
Zdravko Krivokapić

Printscreen youtube

Zdravko Krivokapić, Foto: Printscreen youtube

Dok crnogorska javnost bruji da radi po instrukcijama pojedinih ambasada u Podgorici, izvori „Alo!“ bliski Krivokapiću tvrde da je u prvom redu reč o slepoj mržnji Mlađana Đorđevića, kuma i sive eminencije Dragana Đilasa, koji svašta pokušava da bi napakostio vlastima u Beogradu, a pre svega predsedniku Aleksandru Vučiću.

Đorđević, koji se, kao što je „Alo!“ već pisao, ne kotira dobro ni kod Đilasa zbog veza sa ekstremnim desničarima, polako postaje glavni Krivokapićev čovek iz senke. Pored toga što određuje pravac njegove spoljne politike, Đorđević već kadrira u štabu budućeg premijera Crne Gore, a dokaz njihove bliskosti je i to što su se njih dvojica proteklog vikenda zajedno pojavili u Podgorici na opelu mitropolitu Amfilohiju.

Mlađan Đorđević i Zdravko Krivokapić

Printskrin

Mlađan Đorđević i Zdravko Krivokapić, Foto: Printskrin

Naši izvori tvrde da Mlađa pokušava da iskoristi to što je situacija u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj prilično nedefinisana nakon smrti velikog autoriteta kakav je bio mitropolit Amfilohije i da nametne svoje stavove i ideje.

U prvom redu to je miniranje svake saradnje sa zvaničnim Beogradom, ali i sa Demokratskim frontom koji neguje bratske odnose sa Srbijom. Na taj način Krivokapić nastavlja stazom kojom je krenuo Milo Đukanović još 90-ih godina kada je Podgorica bila utočište svih protivnika Slobodana Miloševića, pa i onih koji su imali ekstremno antisrpske i separatističke ideje.

Preporučujemo:

Jedan od primera kako Krivokapić i Đorđević rade jeste spisak kandidata za ministre koalicije „Za budućnost Crne Gore“ u novoj, takozvanoj ekspertskoj vladi Crne Gore, koji je mandatar obelodanio prošle nedelje. Na njemu nema nikoga od funkcionera Demokratskog fronta, ali je lideru URA Dritanu Abazoviću ostavljeno mesto potpredsednika Vlade i ministra odbrane.

Naš izvor navodi primer mladog lekara Vuka Kadića koji je bio viđen za ministarsku poziciju, ali je u poslednjem trenutku izvisio. Mandatar je čak prestao da mu se javlja i odgovara na telefonske pozive.

- Sve to se desilo samo iz jednog razloga, a to je što se Kadić zalagao da prioritet nove vlade bude normalizacija i jačanje saradnje Crne Gore sa Srbijom i savetovao Krivokapića da se okane negativne retorike prema predsedniku Srbije. Kadić je zbog svojih ideja naišao na veliko nepoverenje Krivokapićevog okruženja, a zaključak svega je bio da treba da bude odstranjen iz buduće vlasti - tvrdi naš izvor.

Mlađa doveo otporaše

Prema izvorima „Alo!“, Mlađan Đorđević poslednjih dana više vremena provodi u Podgorici nego u Beogradu, ali u glavni grad Crne Gore ne dolazi sam. Društvo mu, kako navodi naš izvor, prave dvojica prekaljenih otporaša, Jovan Ratković i Predrag Lečić. Ratković je engleski đak, poznat i kao blizak saradnik Borisa Tadića iz vremena kada je obavljao funkciju predsednika Srbije. Član je nadzornog odbora nevladine organizacije „Ist vest bridž“. Predrag Lečić je takođe istaknuti član Otpora koji je u toj organizaciji pod okriljem zapadnih obaveštajnih službi bio zadužen za propagandni materijal.

Pročitajte još: